‘Bizim Hikayemiz’in galası Wuppertal’da

Güncelleme Tarihi:

‘Bizim Hikayemiz’in galası Wuppertal’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 12:08

Belgeselci Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği ‘56 yıllık göçün öyküsü, Bizim Hikayemiz’ adlı belgeselin galası 20 Ocak’ta Wuppertal’da yapılacak.

Haberin Devamı

NEBİL Özgentürk, “Bu belgeselle 1961 yılında özel bir yasayla buraya gelen birinci kuşağın ve bugünlere uzanan gencecik insanların hikayelerini bir potada erittik. İnsanlığın ortak düşü, kardeşçe bir arada yaşamak barış ve kardeşlik içinde her renkten hikayenin olduğu bir belgesel olduğunu ümit ediyorum” dedi.
Belgeselin galasını CHP Köln Derneği ile Nazım Hikmet Köln Vakfı yapıyor. Yaklaşık 4 bin kişinin katılması beklenen galanın hazırlık çalışmalarının devam ettiği belirten CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, şu bilgiyi verdi:
“Bu proje siyasi amaç gütmeden, toplumun her kesimini kucaklayan bir projedir. Anadolu’nun dört bir yanından geldik ve şu anda buradayız. 56 yıllık göçün hikayesi, Nebil Özgentürk’ün markasıyla yedi bölümlük belgeselde toplandı. Farklı renklerimizin olduğunun farkındayız. Bu birlikte ve beraber yaşamamızın önemli bir faktörüdür. Etnik kimliğimiz bizim hazinemizdir ve kültür zenginliğimizi simgeler. 20 Ocak Cumartesi günü Wuppertal’daki Universitede salonunda kimseyi ayrıştırmadan kol kola girmenin ve birlikte olmanın güç birliğini simgelemek için Bizim Hikayemiz’in galasında buluşuyoruz. “

Haberin Devamı

‘Bizim Hikayemiz’in galası Wuppertal’da

ÜNLÜ SANATÇILAR GELİYOR
“CHP Köln Derneği olarak her yıl kutladığımız ustamız Nazım Hikmet’in doğum günündeki galamız dev bir kültür ve sanat şenliği olacaktır. Galamıza Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz, Genco Erkal, Leman Sam, Ferhat Livaneli, Nebil Özgentürk, sürpriz sanatçı ve siyaset adamları olacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!