''Bize kimse Kandil'den çıkın demedi, çıkmaya da niyetimiz yok'

Güncelleme Tarihi:

Bize kimse Kandilden çıkın demedi, çıkmaya da niyetimiz yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:47

Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetimi, Başbakan Maliki'nin "PKK büroları kapıtalacak" açıklamasına meydan okuyup, "Burada PKK bürosu yok. Biliyorsa gelip kendisi kapatsın" demesinin ardından İngiliz The Guardian muhabiri de Kandil Dağı'na çıktı. Terör örgütü PKK elebaşlarından birisi olarak tanıttığı kadın Mizgin Ahmet’in “Hiçkimse bize gelip doğrudan buradan çıkmamızı istemedi. Bölgeden ayrılma niyetimiz de yok ” dedğini yazdı.

Haberin Devamı

Sınırdan son fotoğraf için tıklayın

Kuzey Irak yönetimi, "PKK kampları dağların tepesinde, oralara ulaşamayız" açıklamasında bulunurken batılı gazeteciler elleriyle koymuş gibi teröristleri buluyor. The Independent gazetesi muhabiri Patrick Cockburn'dan sonra bir başka İngiliz gazetesi The Guardian’ın muhabiri Michael Howard da Kandil Dağı’nda PKK kampına gitti. Teröristlerin, şaşırtıcı bir biçimde canlı ve meydan okuyan bir halde gördüğünü belirtirken Howard, terörist elebaşlarından kadın Mizgin Ahmet’in “Hiçkimse bize gelip doğrudan buradan çıkmamızı istemedi” sözlerini de yansıttı.



Michael Howard, “Nato’nun ikinci büyük savaş makinesinin sadece iki vadi ötesinde kendilerini yok etmek için hazırlandığı sırada" Kandil Dağı’ndaki PKK liderlerinin ızgara tavuk ve salatadan oluşan bir yemeğe otururken "şaşırtıcı bir biçimde canlı gözüktüklerini" kaydetti.

"BURADAN AYRILMAYA NİYETİMİZ YOK"

Mizgin Ahmet’in, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Kuzey Irak’tan gelen "çıkın" çağrılarının karşı, yakında bölgeden ayrılma niyetlerinin olmadığını söylediğine dikkat çeken Howard, Ahmet’in “Hiçkimse bize gelip doğrudan buradan çıkmamızı istemedi” sözlerine yer verdi.

KAMPLAR KARADAN VE HAVADAN BOMBALANIYOR

Buna karşın Howard, PKK için kehanetlerin pek parlak görünmediğini belirtirken, Türk ordusunun kara ve hava kuvvetlerinin son bir hafta PKK mevzilerini bombaladığına, üst düzey bir Irak heyetinin önlemleri görüşmek üzere Ankara’ya gittiğine dikkat çekti.

ABD'YE 10 MEKTUP GÖNDERDİLER

Michael Howard, PKK liderlerinin şimdiye kadar Irak’taki ABD yetkililerine “işbirliği sözünü içeren 10 mektup” gönderdiklerini söylediklerini ancak Irak’taki bir Amerikan yetkilisinin “PKK ile konuşmayız” dediğini kaydetti. Howard, “Aynı zamanda asilerin askeri liderliği, gereksiz yerde Türk askerlerine karşı operasyonları tırmandırdıkları için bölgedeki Kürtler arasında artan bir biçimde eleştiriliyor” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!