Birinci yılını kutlamaya utandı

Güncelleme Tarihi:

Birinci yılını kutlamaya utandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 12:58

Halk desteği düşen Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy birinci yılını mütevazı biçimde kutlamaya karar verdi.

Fransa'da tam bir yıl önce önemli bir oy farkıyla cumhurbaşkanı seçilen Nicolas Sarkozy, aradan geçen süre içinde arkasındaki halk desteğini önemli ölçüde yitirince, bu göreve gelişinin birinci yıldönümünü bugün "buruk" bir biçimde kutlayacak.

Fransız basını, son anketlere göre popülaritesi çok düşen Sarkozy'nin, özellikle kamuoyunun dikkatini fazla çekmeyerek, yıldönümünü mütevazı biçimde kutlayacağını yazdı. Gazetelerde çıkan haberlere göre Sarkozy, bu akşam bakanlara ve eşlerine Cumhurbaşkanlığı Sarayında yemek verecek.

Bu arada iktidar partisinin yine akşama doğru parti merkezinde yapacağı kutlamaya Sarkozy'nin katılıp katılmayacağı hala kesinlik kazanmadı. Son anketler, seçmenlerin yüzde 66'sının Sarkozy'den memnun olmadığını ortaya koyuyor.
Sarkozy, geçen yıl Sosyalist rakibi Segolene Royal karşısında yüzde 53 oranında oy olarak Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Sarkozy'nin özellikle alım gücünün artırılması ve işsizlik sorunu çözülmesi konusunda verdiği sözleri yerine getirememesi, popülaritesinin düşmesinde en önemli faktörler arasında gösteriliyor. Sarkozy'nin, ABD'deki siyasetçilere özenen tarzı, Rusya lideri Vladimir Putin ve Libya lideri Muammer Kaddafi ile kurduğu ilişki, Fransızların özellikle tepkisine yol açmıştı.

Sarkozy, geçen yıl içinde eşi Cecilia'dan ayrıldıktan sonra, eski "top model" Carla Bruni ile sansasyonel bir evlilik yapmıştı.
(RG-ALŞ)

11:45 06/05/08"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!