Bir sanal yıldız doğdu

Güncelleme Tarihi:

Bir sanal yıldız doğdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Güzel, gözüpek ve kurnaz Lara Croft şimdi milyonlarca insanı ekran başına çekiyor. Ve hayranları Lara'yla birlikte maceradan maceraya koşmakla kalmıyor, bu seksi yıldızı istedikleri gibi de ... soyuyor ! Lara Croft dünyayı kasıp kavuran ve kısa sürede 2 milyon satan ‘‘Tomb Rider'' (Mezarlık Hırsızları) adlı video oyununun kahramanı.

TOMB Raider ilk ‘full 3D' (yani gerçek üç boyutlu) video oyunu. Kullanıcı Lara Croft oluyor. Lara sizin komutlarınızla Mısır'dan Peru'ya koşuyor, Kral Midas'ın antik mezarına dalıyor. Hedef hep aynı: Atlantid medeniyetinden kalma ‘Scion' mücevherini bulmak.

Lara Croft güzel, gözüpek, kurnaz ve asil bir kadın. İstediğiniz kadar zıplıyor, yüzüyor, tırmanıyor, ateş ediyor. Gangsterlerle, panterlerle, timsahlarla ve mumyalarla dövüşüyor. Hiç yorulmuyor, şikayet etmiyor. Sadece bir düşmanla veya engelle karşılaştığında ise, nedense, bir garip ‘‘Oh'' sesi çıkarıyor.

U2 ile de anlaştı

Tomb Raider'ın büyük başarısı Lara'yı uluslararası bir yıldız haline getirdi. Londra'nın güne ayak uydurmayı bilen işadamları Lara'yı ‘Top Model' olarak lanse etti bile. Ünlü The Face dergisi ‘Silikon Şıklık' başlığıyla Lara'yı kapak yaptı. Tanınmış modacılar da yeni yıldızı giydirmek için yarışıyor; Alexander McQueen, Lara için özel bir pantalon ceket hazırladı. Yazlık elbisesi Jean Colonna, seksi bikinisi de Gucci imzalı. Ve, daha da önemlisi, Lara, Londra'nın en iddialı ajansı Models'in top modelleri arasına katıldı.

Bu arada, ünlü rock grubu U2 da Lara'yla anlaştı. U2'nun çıktığı son turnenin tanıtımını, dev ekranlarda Lara ile grubun solisti Bono elele yapıyor.

Ve tabii Lara müthiş bir hediyelik eşya pazarı da yarattı. Oyun sırasında giydiği deri ceket ve pantolonlar, sırt çantaları, adını taşıyan bilgisayar fareleri, kronometreli saatler kapışılıyor.

Lara Croft'un bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir üne kavuşması ve bu bu denli büyük bir pazar yaratması herkesten çok yaratıcılarını şaşırttı. Video oyun pazarının devlerinden Eidos Interactive, Tomb Raider oyununun yaratıcısı Core Design adlı küçük bir şirketi satın alınca Lara'yı da kataloğuna katarak çok iyi bir ‘iş' yapmış oldu. Lara'nın ‘babası' Toby Gard ise, yarattığı kahraman şöhret olmadan telif haklarını satmış ve kendi şirketini kurmuştu. Toby şimdi biraz şaşkın, ama üzgün olmadığını iddia ediyor. ‘‘Lara Croft beni çok ilgilendirmiyor. ‘Frankeştayn'ın Sevgilisi' misali kendi yarattığım bir kahramana vurulmam doğru olmazdı.'' diyor.

Web'de soydular

Sanal yıldız Lara tabii Internet'te de hakkettiği yere oturdu. Sadece 1 yaşındaki oyun kahramanının adına tam... 2000 Web sayfası açıldı. Hatta kimileri Laramania'yı o kadar ileri götürdü ki, telif hakları yasasını çiğnemek pahasına, Lara'yı çıplak gösteren sayfalar açıldı.

Internotlar aşık

Tasarımcılar, Lara'nın yarattığı bu çılgınlığı şöyle açıklıyor: Lara böyle bir macera oyununda başrol alan ilk kadın. Çoğu erkek olan Internotlar (yani Internet kullanıcıları) böylesine seksi bir sanal kahramanla birlikte olmaktan hayli mutlu. (Internet'te Lara'nın göğüs çevresi hakkında bahse girenler bile var) Üstelik, bu ilk kadın kahraman genç kızları da video oyuncusu haline getirdi.

Web adresleri

Lara Croft'la buluşabileceğiniz belli başlı Web adresleri :

Tomb Raider Home Page : http://www.tombraider.com/

Lara'nın sırları: http://www.pulse.de/lara/indexe.html

Posterler vs: http://www.jaysquare.ch/nelson/tombraider/wallpapers.htm

Çıplak Lara (kaçak adres): http://www.cybernet.dk/users/droop/lara

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!