Bir Saddam casusu da Kanada'dan

Güncelleme Tarihi:

Bir Saddam casusu da Kanadadan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 09:25

ABD'de yaşayan bir Iraklının casuslukla yargılandığı davada Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin hükümeti için casusluk yaptığını itiraf etmesinin ardından bu kez de Kanada Adalet Bakanlığı, Irak doğumlu Muyad Mahmud Derviş adlı Kanadalıyı Saddam için casusluk yapmakla suçladı.

Kanada Adalet Bakanlığı, Washington'daki Irak Büyükelçiliğinde çalıştığı dönemde devrik lider adına casusluk yapmakla suçlanan 47 yaşındaki Derviş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Derviş, bilgi sağlaması karşılığında Irak hükümeti ve Irak İstihbarat Servisi'nden (IIS) para almakla suçlanıyor.

ABD'de yaşayan 67 yaşındaki Iraklı Suphi Cesim El Dellemi, Saddam hükümeti için casusluk yaptığını itiraf etmiş, Amerikalı savcı Rod Rosenstein da El Dellemi'nin casusluk yaptığını gösterir belgelerin, ABD askerlerinin Irak'ta yaptıkları aramalarda ele geçirilmesinin ardından mahkemeye sevk edildiğini belirtmişti.

Her iki sanık da azami 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. ABD Savunma Bakanlığı, Irak'ın 2003 yılında işgal edilmesinin ardından en az 12 kişiyi, Saddam Hüseyin hükümeti adına kanunsuz faaliyette bulunduğu veya bu hükümetin istihbarat görevlisi olduğu suçlamasıyla mahkemeye sevk etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!