Bir kıta karanlıkta kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bir kıta karanlıkta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Brezilya'daki elektrik arızası nedeniyle milyonlarca kişi karanlıkta kaldı. Rio de Janerio ve Sao Paulo gibi büyük kentleri karanlıkta bırakan kesinti Paraguay'ı da etkiledi.

Haberin Devamı

MİLYONLARCA İNSAN KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Brezilya'nın bir hidroelektrik santraliyle bağlantılı olduğu düşünülen arıza nedeniyle ülkenin büyük bölümü ile komşu Paraguay'da on milyonlarca kişi karanlıkta kalırken, fırsatçı çetelere karşı polisler harekete geçti.

Brezilya'nın Rio de Janerio, Sao Paulo ve diğer büyük kentlerinde dün 22.20 civarında başlayan ve milyonlarca kişiyi etkileyen elektrik kesintisi meydana geldi.

Dünyanın en büyük hidroelektrik barajlarından Itaipu'da hava koşullarının neden olduğu arızadan kaynaklandığı düşünülen kesinti nedeniyle trafik dururken, havaalanlarında uçuşlarda ve metro trenlerinin çalışmalarında aksaklıklar oldu.

Brezilya'da, suç örgütlerinin elektrik kesintisinden yararlanarak suç dalgası yaratabileceği endişesiyle polis seferber edildi. Yaklaşık 3 saat sonra önemli bir kesime yeniden elektrik verilebildi.

Itaipu barajından destek alan Paraguay'da da Brezilya'dan daha kısa süreli de olsa elektrik kesintisi oldu. Paraguay'ın tamamı 20 dakika kadar, bazı yerleriyse daha uzun süreli karanlıkta kaldı.

Çin'in "Üç Boğaz" barajından sonra dünyanın en büyük ikinci hidroelektrik üreticisi olan Itaipu barajı, Brezilya elektriğinin yüzde 20'sini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!