Bir haftada 500 can kaybı

Güncelleme Tarihi:

Bir haftada 500 can kaybı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 01:21

EL Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslam Cephesi ve ÖSO arasında devam eden çatışmalarda son bir haftada 500’e yakın kişinin öldüğü açıklandı.

Haberin Devamı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü direktörü Abdül Rahman, “Çatışmalarda 482 kişinin öldüğünü doğruladık. Bu kişilerin 240’ı isyancı gruplardan, 157’si IŞİD üyesi, 85’i ise sivil. İsyancılar, ayrıca İdlib’te 47 IŞİD üyesini idam etti. IŞİD de Halep’te 42 mahkûmu öldürdü” dedi. Rahman, ölü sayısının artabileceğini, doğru rakamı vermenin mümkün olmadığını da ekledi.

REJİM UÇAKLARI VURSA DAHA İYİ

Suriye’nin Halep, İdlib ve Rakka bölgelerinde çatışmalar bir haftadır devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu birliklerinin dün Halep’in kuzeyinde kontrol noktalarını artırdıkları haberleri geldi. İngiliz Times gazetesine konuşan IŞİD’in elinden sağ kurtulan rehineler ise 2 Kürt’ün Suriye’deki Beşar Esad rejimiyle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle gözleri önünde öldürüldüğünü anlattı. Esad yönetimine muhalefetiyle tanınan aktivist Milad Şehabi, rehin tutulduğu sırada rejim uçakları tarafından vurulmayı dilediğini söyleyerek “Uçakların bizi vurup bu işkenceden kurtarması için dua ettik... Ayaklanmanın başından beri devrimciyiz ve bize yapılan bu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!