Binlerce çalışan bu açıklamayı bekliyordu

Güncelleme Tarihi:

Binlerce çalışan bu açıklamayı bekliyordu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 15:51

Fransız PSA grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares, ABD’li GM’den satın aldıkları Opel ve Vauxhall’ın Avrupa’da hiçbir üretim tesisini kapatmayı planlamadıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

CARLOS Tavares, PSA Grubu’nun ABD’li otomotiv şirketi General Motors’un Opel’i ve Vauxhall markalarını da kapsayan Avrupa birimini 2.2 milyar euroya satın almasının ardından, şirketin uzun vadeli planlarına ilişkin İngiliz yayın kurumu BBC’ye değerlendirmede bulundu. Tavares, “Üretim tesislerimizi kapatmaktan bahsetmiyoruz. Çünkü hali hazırda bugün PSA’nın kapasite kullanımı yüzde 98 seviyesinde. Vauxhall’da ise yüzde 82 düzeyinde kapasite kullanımı var. Bu gayet güzel” dedi.

BÖYLE OLMASINI İSTEMİYORUZ

Opel ve Vauxhall’un uzun yıllar Avrupa’nın dışına araç ihraç edemediğini belirten Tavares, kendilerinin bunun böyle olmasını istemediklerini ve PSA’nın bu potansiyeli ortaya çıkaracağını kaydetti. Tavares, Avrupa’da üreticilerin neredeyse tamamının korumacı tedbirler talep ettiğine değinerek, “Korunmak için en iyi cevap performanstır. Eğer performansınızı artırırsanız, en iyisi olursanız herhangi bir risk söz konusun olmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!