Bill Clinton'ı yakan adam

Güncelleme Tarihi:

Bill Clintonı yakan adam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Seks skandalıyla başı hayli ağrıyan ABD Başkanı Bill Clinton, Matt Drudge'dan çektiği kadar kimseden çekmedi. Çünkü Clinton'ın başını asıl yakan kişi, Internet'te dedikodu yazarlığı yapan gazeteci Matt Drudge oldu.

Birçok ünlünün korkulu rüyası olan Drudge, Clinton'ın Monica Lewinsky skandalından söz eden ve bunu 18 Ocak'ta İnternet aracılığıyla dünyaya duyuran ilk kişi oldu. Drudge, son olarak Lewinsky ile Clinton'ın, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Yaser Arafat beklerken cilveleştiğini, Clinton'ın purosuyla seks oyunları yaptıklarını yazdı.

Son skandalla şok geçiren Amerikan medyası, bunları yazmaya cesaret edemezken ve şok ifadeleri okuyucuyla izleyicilere nasıl aktaracaklarını düşünürken, Drudge, skandalı tüm detayıyla aktardı. Drudge, Clinton skandalındaki son bildiklerini de şöyle duyurmuştu:

‘Beyaz Saray’da, Oval Ofis'in yanındaki odada, güpegündüz bir saatte Lewinsky başkanın purosuyla mastürbasyon yaparken Clinton da onu izliyordu. Bu seks şovu sırasında Clinton da kendi kendini tatmin ediyordu. Tüm bunlar olup biterken, Arafat da Gül Bahçesi'nde Clinton'la görüşmeyi bekliyordu.' Daha da ileri giden Drudge, puroyu Clinton'ın mı yoksa Lewinsky'nin mi tuttuğunun bilinmediğini yazdı. Peki kim bu Matt Drudge denilen adam? Matt Drudge, 18 Ocak'ta ‘Drudge Raporu’nda Newsweek'in elinde başkanın bir genç kızla birlikte olduğu yolunda bir hikaye bulunduğunu, ama bunu açıklamaya cesaret edemediğini yazmıştı. Yine İnternet'te Monica'da başkanın spermleriyle lekelenmiş bir etek bulunduğunu ilk duyuran kişi de Drudge'dı.

Bir anda dünyanın en popüler dedikodu yazarı olan Matt Drudge'ın İnternet'teki sayfasına (www.drudgereport.com) her gün 500 bin kişi tıklıyor. Sayfasında başkanın skandalından başka, politika ve iş dünyasının önde gelenleri hakkındaki en son dedikodu ve skandallar yer alıyor.

Felsefesi ‘Ne istersem onu yazarım’ olan Drudge'dan tüm politikacılar ve gazeteciler ürküyor. Hatta ona ‘Bilgisayar virüsü’ diyorlar. Devlet dairelerinde, gazete yönetimlerinde hatta Beyaz Saray'da bile kaynağı olan Drudge, gizli bilgilerini sadece İnternet üzerinden alıyor. Günde 1200 E-mail alan Drudge, daha basılmadan ertesi gün gazetelerde ne yazacağını biliyor.

Bugüne kadar yazdığı iddiaların nerdeyse tümü doğru çıkan Drudge, sadece bir kez tufaya düştü. O da, Clinton'ın danışmanı Sidney Blumenthal'in karısına şiddet uyguladığı haberiydi. Drudge, ‘Tuzağa düşürüldüm’ derken, Blumenthal'in açmış olduğu 54 milyon marklık tazminat davası hala sürüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!