Bill Clinton, ABD'lilere Hamdi Ulukaya'yı örnek gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Bill Clinton, ABDlilere Hamdi Ulukayayı örnek gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 10:34

Demokrat Parti içindeki seçim yarışı devam ederken, eski ABD eski Başkanı Bill Clinton, eşi Hillary Clinton'a destek vermek amacıyla, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Paterson kentinde bir miting düzenledi.

Haberin Devamı

Mitingde halka hitap eden Bill Clinton, Chobani yoğurtlarının kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya'nın başarısını Amerikalılara örnek gösterdi.

"Türkiye'den bir göçmen arkadaşımız var" diyerek söze giren Bill Clinton, Erzincanlı Ulukaya'nın her zaman yoğurt yapmak istediğini ve New York'ta birçok yerli Amerikalıyı da işe alarak Chobani'yi kurduğunu söyledi. Clinton, Ulukaya'nın şu an 2 bin 100 çalışanıyla milyarlarca dolarlık bir şirket sahibi olduğunu ifade etti. Clinton, Ulukaya'nın halka açılmadan önce bütün çalışanlarına şirketten pay verdiğini belirtirken, bu sırada salondan büyük alkış topladı.

Bill Clinton, ABDlilere Hamdi Ulukayayı örnek gösterdi

Paterson'daki bir lisenin spor salonunda düzenlen mitinge, yaklaşık 550 ABD'li katıldı.

Haberin Devamı

CHRISTIE'YE 'TRUMP' TEPKİSİ

Bill Clinton'ın konuşmasından önce kürsüye çıkan New Jerseyli yerel politikacılar, ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışta aday adayı olan ve daha sonra istediği oy oranına ulaşamayınca yarıştan çekilmek zorunda kalan New Jersey Valisi Chris Christie'ye, Donald Trump'ı desteklediğini açıklamasından dolayı tepki gösterdi.

Eski Başkan Clinton dışında kızı Chelsea Clinton da hamile olmasına rağmen ABD genelinde seçim bölgelerini dolaşarak, annesinin Demokrat Parti adaylığını garantilemesi için yaptığı konuşmalarına devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!