Bill, 100'den fazla kadınla aşk yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bill, 100den fazla kadınla aşk yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Clinton'ı cinsel tacizle suçlayan Paula Jones'un avukatları, Başkan'ın valiliğinden beri 100'den fazla kadınla yattığını saptadılar ve bunları bulmak için seferber oldular.

ABD'nin ünlü Newsweek Dergisi'nin haberine göre, seks düşkünlüğü yüzünden koltuğu tehlikeye giren ABD Başkanı Bill Clinton, Arkansas Valiliği'nden sonra Beyaz Saray'a taşırnınca da çapkınlığı bırakmadı. Başkan kaçamaklarını burada da sürdürdü ve ilişki kurduğu kadınların sayısı 100'ü aştı.

Oval Ofis'te sevişmiş

Başkan'ın yattığı bu kadınların bazıları ABD kamuoyunca artık tanınıyor. Whitewater emlak skandalı yüzünden hapse düşen Susan McDougal'ın Clinton'ın eski metreslerinden olduğu biliniyor. Beyaz Saray eski çalışanlarından Kathleen Willey'i Başkan'la seks yaptıktan sonra Oval Ofis'ten çıkarken görenler var.

2 milyon dolar tazminat

Teksaslı avukat Dolly Kyle Browning de, 30 yıl boyunca Clinton'la zaman zaman birlikte olduğuna ilişkin yeminli ifade verdi. Ayrıca Clinton, bir zamanlar yalanladığı Gennifer Flowers ilişkisini de geçen cumartesi günü doğruladı. Jones'un avukatları, eğer iddialarını kanıtlarlarsa 2 milyon dolarlık tazminatı koparacaklarına kesin gözüyle bakıyorlar.

Dolgun ücretli iş vaadi

Jones'u, Vali olduğu dönemde Clinton'ın odasına götüren polis memuru Danny Ferguson da davanın kilit isimlerinden. Ferguson ifadesinde başka kadınları da Valinin yanına götürdüğünü, Clinton'ı bunlardan birine sarılırken gördüğünü söylüyor. Jones'un avukatları Clinton'ın bu kadınlara dolgun ücretli iş vaadinde bulunduğunu da kanıtlamaya çalışıyor.

Son skandal Internet'te

Başkan'la Monica Lewinsky arasındaki ilişkiyi geçen hafta öğrenen Newsweek Dergisi, haberi yayınlamakta tereddüt edince bu atlatma haber elinde patladı. Geçtiğimiz çarşamba günü dünya gündemine bomba gibi düşen skandal ortaya çıkınca dergi haberi olduğu gibi Internet'teki web sayfalarında yayınladı.

Bantlar Newsweek'te

Newsweek'in sayfalarında Lewinsky'nin itiraflarının yer aldığı yaklaşık 20 saatlik bant kayıtlarının tam metni de bulunuyor. Habere göre Clinton ile Lewinsky öğleden sonra ve hafta sonları buluşuyorlardı. Zamanla ilişki zayıfladı ve Lewinsky, Clinton' dan ‘Ondan hiç hoşlanmıyorum’ diye söz etmeye başladı.

Seks hastası mı?

ABD'li birçok psikiyatrın görüşüne göre Başkan Clinton, aktör Michael Douglas gibi seks hastası. Başkan'ın Arkansas Valisi olduğu dönemde yakın çevresinde çalışanlar, Clinton için kadın bulup getirdiklerini, Clinton'ın da toplantılarına ara verip, bu kadınlarla birlikte olduktan sonra toplantısına kaldığı yerden devam ettiğini anlatıyorlar. Clinton'ın çok sıkışık durumlarda, otomobillerin arka koltuğunda bile seks yaptığı belirtiliyor.

Monica'yla aynı fotoğrafta

Başkan Clinton'ın 1995'te Beyaz Saray'da staj yapan öğrencilerle çektirdiği bu fotoğrafta, Monica Lewinsky de görünüyor. Başkan'la ilişki kuran genç kız, üçüncü sırada, Clinton'ın sağ omuz tarafında yer alıyor.

İşleri çok zor

Clinton'ın hukuk danışmanları, avukat David Kendall ve Nicole Seligman, Washington'da patlayan skandal üzerine derhal Beyaz Saray'ın yolunu tuttular. Clinton'ı koltuktan düşürecek kadar ciddi boyutları bulunan olay danışmanları hayli terletecek.

Açık saçık işe gelirdi

Esen ÜNÜR / WASHINGTON

Beyaz Saray, Clinton ile cinsel ilişkiye girdiği söylenen stajyer Monica Lewinsky karşı karalama kampanyası başlattı. Monica'nın işe seksi kıyafetlerle geldiği, etrafına fazla samimi davrandığı iddiaları ortaya atılırken, annesinin de ünlü tenor Placido Domingo ile yasak aşk yaşadığı konuşuluyor.

Başkan Bill Clinton'ın Beyaz Saray'da stajyer Monica Lewinsky ile cinsel ilişkiye girdiği iddialarının şokunu yaşayan Washington'da şimdi Monica'ya karşı bir karalama kampanyası başladı. Beyaz Saray'a yakın çevreler genç kızın seksi ve baştan çıkartıcı kıyafetlerle işe geldiğini iddia ederken, Monica'nın annesi Marcia Lewis'in de ünlü tenor Placido Domingo ile yasak aşk yaşadığı konuşuluyor.

Clinton'un stajyer kıza ilişkileri konusunda yalan ifade vermeye zorladığı yolundaki iddiaların su yüzüne çıkmasının ardından Lewinsky, ailesinin Watergate binasındaki dairesine kapandı. Lewinsky'nin Paula Jones'un avukatlarına ifade vermesi mahkeme kararıyla ertelendi.

Genç kız gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken avukatı William Ginsburg, Whitewater yolsuzluğunu soruşturan Özel Savcı Kenneth Starr'ın genç kızı Arlington'daki Ritz Carlton Oteli'nde zorla alıkoyarak FBI ajanları ve savcılarla 8-9 saat boyunca sorguladığını ve avukatını bile görmesine izin vermediğini bildirdi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Beyaz Saray görevlileri, ‘off-the-record’ açıklamalarında adeta genç kıza yönelik karalama kampanyası yürütüyorlar. İddialara göre, Lewinsky, çocukca samimiyetiyle Başkan'a yaklaşıyor, günün büyük bir kısmını dedikodu yaparak ya da telefon başında özel konuşmalarda geçiriyordu. Bir defasında genç kızı tebrik eden Başkan herkesin içinde adıyla hitap etmiş ve kucaklamıştı. Kimine göre ise genç kız, baştan çıkarıcı elbiselerle işe geliyordu. Monica'ya yönelik karalama kampanyasından annesi Marcia Lewis de payına düşeni aldı. Washington'da şimdi herkes anne Marcia Lewis'in de bir zamanlar ünlü tenör Placido Domingo ile yaşadığı yasak aşkı konuşuyor.

Genç kız aleyhinde dedikodular ayyuka çıkarken, ABD Başkanı'nın yakın dostu Vernon Jordan, Clinton'un yardımcı olması için kendisine yolladığı Monica Lewinsky'nin hırsı ve kişiliğinden etkilendiğini söyledi. İddialara göre Paula Jones, Aralık ayında Paula Jones davasında ifade vermeye çağrıldı. Bunun üzerine kendisini arayan genç kadını Clinton, bir avukat ve iş ayarlaması için avukat dostu Jordan'a yolladı. Vernon Jordan, önceki gün yaptığı açıklamada, ‘Lewinsky açık bir dille bana Clinton’la birlikte olmadığını söyledi' diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!