Bild ve Die Welt gazeteleri, Schröder'in kara listesinde

Güncelleme Tarihi:

Bild ve Die Welt gazeteleri, Schröderin kara listesinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2002 01:44

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, seçim mücadelesi sırasında kendisine karşı bilinçli kampanya yürüttüğünü öne sürdüğü muhafazakar basına cephe aldı.

Der Spiegel dergisi, Schröder'in, Hamburglu yayınevleri Springer ve Bauer ile özellikle tirajları yüksek olan Bild ve Die Welt gazetelerini, seçim mücadelesinde kendisine karşı ‘‘organize tutum’’ sergilemekle eleştirdiğini yazdı.

Schröder'in, genel başkanlığını yaptığı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) 23 Eylül Pazartesi günü Berlin'de düzenlediği toplantıda, bu gazetelere yönelik olarak, ‘‘Bize nasıl davranıyorlarsa, aynı şekilde karşılık verin’’ dediği belirtildi.

Haberde, Schröder'in, ‘‘Başbakan, vaatlerinize ne oldu’’, ‘‘SPD yüzde 31,9'a düştü’’ gibi başlıklar atan Bild'in tutumundan rahatsız olduğu belirtildi. Haberde, Maliye Bakanı Hans Eichel‘in iletişim danışmanı Klaus-Peter Schmidt-Deguelle’nin, ‘‘gelecekte Bild ve Die Welt gazetesi muhabirlerine, diğer gazetecilerle aynı muameleyi yapmayacağı ve onları bakanla yapılan özel bilgilendirme görüşmelerinden uzak tutacağı’’ ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!