Bild’den kadın şansölye manşeti

Güncelleme Tarihi:

Bild’den kadın şansölye manşeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 10:00

Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) Lideri Angela Merkel’in başbakanlığı alması, ‘Almanya’nın ilk kadın şansölyesi’ başlıklarıyla manşetlere çıktı. Bild, ‘Miss Germany! Angela Merkel, Almanya’nın ilk kadın başbakanı olacak. Merkel, Schröder’i nasıl yendi? Ülkeyi kiminle yönetmek istiyor?’ diye manşet attı.

Kapı zilinde kocasının adı var

Almanya şimdi CDU lideri Merkel’in oturduğu apartman dairesinden çıkıp lüks başbakanlık konutuna taşınıp taşınmayacağını konuşuyor. Merkel halen, Berlin’de Museumeiland diye anılan ve Bergama Müzesi’nin de bulunduğu üçgendeki bir apartmanda oturuyor ve kapı zilinde de kocası Joachim Sauer’in adı yazılı bulunuyor. Başbakan Gerhard Schröder Hamburg’dan geldiği için başbakanlıktaki 200 metrekarelik rezidansa yerleşmişti. Şimdi Merkel’in evi zaten Berlin’de olduğu için rezidansa taşınmayabileceği belirtiliyor.

Büyük ortakların büyük farkı

ALMANYA tarihinde ikinci kez kurulacak olan ‘büyük koalisyonun’ iki ortağı CDU/CSU ile SPD arasında, vergi politikasından Türkiye’nin AB üyeliğine kadar önemli görüş ayrılıkları bulunuyor:

Konu CDU/CSU SPD

Gelir vergisi % 42’den % 39’a Çok kazanandan

indirilsin % 3 fazla alınsın

İş gücü Toplu sözleşme Sadece toplu

dışı alternatif olsun sözleşme olsun

AB Türkiye’nin Türkiye’yi

üyeliğine karşı destekliyor

Dış ABD ve NATO ile Fransa ve Rusya

politika daha sıkı ilişki ile sıkı ilişki
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!