Biden'dan Rusya'yı kızdıracak açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bidendan Rusyayı kızdıracak açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 10:34

Gürcistan'a gelen ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, ziyaretinin "su götürmez, açık ve yalın bir destek mesajı" olduğunu söyledi.

Biden, dün akşam Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin onuruna verdiği resmi yemekten önce yaptığı konuşmada, "bu ziyaret, duymak isteyenler ve istemeyenler için, Amerika'nın sizin yanınızda olduğu ve olmaya devam edeceği yolunda su götürmez, açık ve yalın bir mesajdır" dedi.

Rustavi2 televizyonundan canlı yayıMlanan konuşmasında, Gül Devrimi'nin, "özgürlük seven insanların sesi" olduğunu kaydeden Biden, "yaptıklarınız, Gürcistan sınırlarının ötesine taştı" diye konuştu. Joe Biden, Amerika'nın Gürcistan ile ortaklığının, güvenlik, enerji ve demokrasi konularını kapsadığını belirtti.

Biden'a ülkenin en yüksek madalyası olan "St. Georgia Zafer Madalyası"nı takan Saakaşvili, Biden'ın ülkenin "en güçlü destekçilerinden birisi olduğunu" söyledi.

Amerikan heyetinin üyeleri ve Gürcistan hükümet yetkililerinin katıldığı yemeğin ardından, Gürcistan'ın halk dansları ve müziklerini de içeren bir konser verildi.

Biden'ın, bugün parlamentoda konuşma yapması ve muhalefet temsilcileriyle görüşmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!