Beyrut'ta asker sokakları tuttu

Güncelleme Tarihi:

Beyrutta asker sokakları tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 18:05

Lübnan’da Refik Hariri suikastının failleriyle ilgili gerginliğin yarattığı krizin önüne geçmek için bölge liderleri diplomatik çabalarını artırırken, hükümet de başkent Beyrut sokaklarına asker konuşlandırmaya başladı.

Haberin Devamı

AFP haber ajansına konuşan Bir güvenlik yetkilisi, Lübnan hükümetinin Beyrut’un batısında bulunan birçok mahalleye askeri birlikler yerleştirdiğini bildirdi. Bu güvenlik önlemleri Beyrut halkını paniğe sürüklerken, birçok anne-baba bugün çocuklarını okula göndermedi.

 

Adının açıklanmaması şartıyla ajansa konuşan yetkili, “Askerlerin sokaklarda konuşlandırılması Hariri suikastı iddianamesinin mahkemeye sunulmasıyla bağlantılı olarak harekete geçildiğinin işareti olabilir” dedi.

 

Lübnanlı yetkili, askerlerin özellikle “Şii gruplar Hizbullah ve Emel’in etkili olduğu mahallelere” konuşlandırıldığını ancak bir saat kadar önce dağıldığını söyledi.

 

Haberin Devamı

Lübnan ordusundan bir sözcü ise AFP’ye “Vatandaşlara güven sağlamak için önlem aldık” açıklamasını yaptı.

 

Öte yandan bugün Lübnan’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Beyrut temasları çerçevesinde Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman tarafından kabul edildi.

 

Davutoğlu, Lübnan'daki siyasi krizin çözümü için gittiği Beyrut’ta, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamid bin Casim bin Cabir El Tani eşliğinde Cumhurbaşkanı Süleyman ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!