Beyaz Saray: Trump, Rusya'nın 'yıkıcı tutumuna' karşı koyacak

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Saray: Trump, Rusyanın yıkıcı tutumuna karşı koyacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 22:02

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert R. McMaster, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın Suriye ve Ukrayna'da sergilediği 'yıkıcı tutumuna karşı koyacağını', ancak 'ciddi sorunların çözümünde' Moskova'nın işbirliği yapmasını umduğunu söyledi.

Haberin Devamı

McMaster, verdiği brifingde "ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın özellikle Suriye'de (Devlet Başkanı Beşar) Esad yönetimine verdiği destek, Ukrayna'daki eylemleriyle sergilediği yıkıcı tutuma karşı koyacağını net olarak ifade etti. Başkan, aynı zamanda tüm dünyadaki güvenliğin sağlanmasıyla ilgili ciddi konuların çözümünde Moskova'nın işbirliği yapmasını umuyor" diye konuştu.

'GÖRÜŞMELERİ KARAR OLARAK DEĞİL, SOHBET OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ'

McMaster, "ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Rus temsilcileriyle yaptığı görüşmeleri, Başkan'ın (Rusya) Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı kısa görüşmeyi ve Rus lider (Vladimir Putin) ile gerçekleşen telefon görüşmelerini karar vermek şeklinde değil, sohbet olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kiev, ABD ve AB, daha önce birçok kez Moskova'yı Ukrayna'nın iç işlerine müdahale etmekle suçlamış, Rusya ise söz konusu ithamları reddederek, suçlamaların kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!