Beyaz Saray Cheney için riskli

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Saray Cheney için riskli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Haberin Devamı

ABD'de son 7 ay içinde üçüncü kez kalp rahatsızlığı yüzünden hastaneye yatan Başkan Yardımcısı Dick Cheney'e ritmi düzenlemek üzere kalbine pil takıldı. Askeri tesis, hastane ve telekomünikasyon merkezi gibi yerlerdeki manyetik alan Cheney için bir hayli riskli. Riskli yerlerden biri de Beyaz Saray. Çünkü Beyaz Saray tamemen manyetik bir ortamda çalışıyor.

Başkan George Bush'un tecrübeli yardımcısı Cheney, ABD'de kararların arkasındaki en önemli isim olarak görüldüğünden, sağlığıylailgili kuşkular, endişeyle karşılanıyor. Kalbine iki gün önce takılan ‘pacemaker plus’ ile kalp ritmindeki olası düzensizliğe çare getirilen Cheney'in televizyon stüdyoları, askeri tesisler, hastaneler ve telekomünikasyon merkezleri gibi yerlerden uzak durması gerekecek.

Kentucky Üniversitesi kalp uzmanı Dr. Jay Mason, Beyaz Saray ve askeri tesisler, enerji santrallarındaki manyetik ortamın, Cheney için risk taşıyacağı uyarısında bulundu. Mason, ‘Bu, çok sıkrastlanmayan bir durum. Ancak kalp ritmini düzenleyici cihaz takılan hastaları, manyetik alandan korunmaları konusunda uyarıyoruz’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!