Beşar Esad IŞİD'e yönelik operasyonları değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Beşar Esad IŞİDe yönelik operasyonları değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:19

Suriye lideri Beşar Esad Fransız Paris Match dergisine verdiği ve yarın yayımlanacak röportajında, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD karşıtı operasyonlarının başarılı olduğu iddialarını yalanladı.

Haberin Devamı

Esad'ın Paris Match'a verdiği röportajın bir kısmı bugün yayımlandı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, ülkesinde IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonları değerlendiren Esad, şöyle konuştu:

"Hava saldırılarıyla terörü bitiremezsiniz. Sahayı bilen askeri birliklerin olması ve hemen tepki verebilmeleri gerekiyor. Bu yüzden koalisyon güçlerinin iki aydır yürüttüğü operasyonlardan herhangi bir somut sonuç alınamadı. Eğer ciddi ve etkin saldırılar olsaydı tabii ki terörü bitirmek için yardımı olurdu. Bizler Daiş'e karşı karadan mücadele yürütüyoruz ancak özellikle de Türkiye'nin doğrudan destek sağlaması yüzünden hiçbir değişiklik kaydedemiyoruz."

KERRY: IŞİD'E ZARAR VERDİK
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı oluşturdukları koalisyonun başarılı olmasının yıllar sürebileceğini söyledi. Washington'ın inisiyatifiyle ve 60 ülkenin katılımıyla oluşturulan koalisyonun Brüksel'deki toplantısında konuşan Kerry, buna karşın şimdiden askeri operasyonları ile IŞİD'e zarar verdiklerini belirtti.

'SONUNUZ SADDAM VEYA KADDAFİ GİBİ OLUR MU' SORUSUNA YANIT
Paris Match, Suriye liderine uluslararası müdahale sonucu devrilen Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi gibi liderleri hatırlatıp, sonunun onlar gibi olmasından endişe duyup duymadığını sordu. Esad'ın buna yanıtı ise "Ülkemi korumak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Ama bir şeyi vurgulamak isterim; amacım hiçbir zaman devlet başkanlığı koltuğu olmamıştır. Ne krizden önce ne kriz sırasında ne de krizden sonra" şeklinde oldu.

'DAİŞ' İFADESİNİ KULLANDI
Beşar Esad, halkının gözünde popülerliği rekor seviyede düşen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a da bir mesaj göndererek "Ben kendisinin kişisel bir düşmanı veya rakibi değilim. Bence onun asıl rakibi Daiş (IŞİD), popülerlikleri neredeyse aynı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!