Berlin’deki panik, ‘oyuncak at’ yüzünden

Güncelleme Tarihi:

Berlin’deki panik, ‘oyuncak at’ yüzünden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 13:01

Berlin’de trendeki şüpheli paket korkulu anlar yaşattı. Şehiriçi yolcu taşıyan tren seferleri saatlerce aksadı. Federal polise bağlı timler harekete geçti. Ancak korkulan olmadı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de sabah saatlerinde şüpheli paket paniği yaşandı. Şehiriçi yolcu taşıyan trende bulunan paket yüzünden tren seferleri aksadı. İşe gidiş saatine denk gelmesi nedeniyle binlerce kişi işine geç gitmek zorunda kaldı. 

Brandenburg Kapısı’ndaki tren istasyonuna gelen iki kişi, Berlin’de şehir içinde yolcu taşıyan trene bir paket bırakıp ardından da trenden inip istasyondan uzaklaştılar. Bunun üzerine vagonda bulanan diğer yolcular büyük korku yaşadı ve derhal polise haber verdi. Tren bir sonraki istasyon olan Potsdamer Platz’a geldiğinde durduruldu. Diğer tren seferleri de geçici olarak iptal edildi. Yolcular tahliye edildi. İstasyona Federal Polise bağlı ekipler yönlendirildi. Polis, patlayıcı olabileceği endişesiyle istasyonun çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı. Saatler süren incelemeler sonunda paketten patlayıcı madde olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine tren seferleri yeniden başlatıldı. Paketin içinde oyuncak at ile şekerleme çıktığı açıklandı. Polis vagona paketi bırakan iki kişiyi arıyor.

BAKMADAN GEÇME!