Berlin’de toplanıp Ankara’ya gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de toplanıp Ankara’ya gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:17

Avrupa’da kullanılan oylar bugün THY uçaklarıyla Türkiye’ye gönderildi. Avrupa oyları için üç özel uçak tahsis edildi. Oylar YSK, Dışişleri Bakanlığı ve mecliste grubu bulanan dört parti temsilcilerinden oluşan heyete başkonsoloslar tarafından teslim edildi.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDA 27 Mart - 9 Nisan arasında kullanılan oylar, özel torbalara konuldu. Ağızları bağlanıp mühürlenen torbalar, YSK tarafından gönderilen heyete teslim edildi. YSK adına Ahmet Murat Özcan’ın başkanlık yaptığı heyette bulunan Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Sertan Kara ile birlikte milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin (AK Parti), Onursal Adıgüzel (CHP), İsa Dündar (MHP) ve Reşat Yılmaz (HDP) oyları teslim aldı.

İlk teslimat Berlin Tegel Askeri Havaalanı’nda gerçekleşti. Hannover’de kullanılan oylar Başkonsolos Banu Malaman, Hamburg’da kullanılan oylar Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak başkanlığında parti temsilcilerinden oluşan heyetle sabah erken saatlerinde Berlin’e getirildi. Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak ve Hannover Başkonsolosu Banu Malaman Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu Başkanı sıfatıyla oyların içinde bulunduğu torbaları Tegel Askeri Havaalanı’nda Ankara’dan gelen heyete imza karşılığı teslim etti.

Haberin Devamı

Berlin’de toplanıp Ankara’ya gönderildi

ÜÇ ÜLKE’YE DAHA UĞRADI
Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, “Berlin, Hamburg ve Hannover’de kullanılan oylar partilerin Almanya’daki temsilcilerinin gözetiminde Berlin’de toplandı. Bizler de Sandık Saklama ve Ulaştırma Korulu Başkanı sıfatıyla Ankara’dan gelen ve yine parti temsilcilerinin yer aldığı heyete tutanak karşılığında teslim ettik” dedi. YSK’nın gönderdiği heyet, Berlin, Hamburg ve Hannover’de kullanılan oyların konulduğu toplam 72 torbayı teslim aldı. Oylar THY’nin Gerede adlı uçağına yüklendikten sonra heyet Berlin’den ayrıldı. Teslim aldığı oylarla birlikte sırasıyla önce İsveç’in başkenti Stockholm’e uğradı. Burada Norveç ve İsveç’te kullanılan oyları da aldıktan sonra üçüncü durak olarak bu kez Kopenhag’a uçtu. Danimarka’da kullanılan oyları da aldıktan sonra Londra’ya doğru havalandı. Heyet İngiltere’deki oyları da uçağa yükledikten sonra Ankara’ya götürdü. Oylar Ankara’da YSK’ya teslim edilecek. Sayımı ise 16 Nisan Pazar günü sandıklar kapandıktan sonra sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!