Berlin’de 4 belediye Türkçe dersi verecek

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de 4 belediye Türkçe dersi verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 10:40

Berlin Eğitim Senatörlüğü’nü desteğiyle Friedrichshain-Kreuzberg, Charlottenburg-Wilmersdorf, Tempelhof-Schöneberg ve Neukölln ilçe belediyeleri, okullarda Türkçe dersi verecek.

Haberin Devamı

DERSLERE şubat ayından itibaren başlanacak. Uygulama öncelikle birinci, ikinci ve üçüncü sınıfları kapsayacak. Dersler müfredata dahil olmayacak. Okullarda çalışma grubu çerçevesinde işlenecek.
Derslerin kimler tarafından verileceği henüz netleşmemekle birlikte halk eğitim merkezlerinde Türkçe kurslarını verenlerle, okullarda görev yapan senato öğretmenlerinin derslere girmesi bekleniyor. Derslerin yapılabilmesi için velilerin talepte bulunması gerekecek.
Berlin Eğitim Senatörlüğü, “Okul yöneticileri ile görüşmeler sürüyor” denildi. Okullarda derslerin yapılabilmesi için en az 12 öğrencinin talebinin olması zorunlu. Sınıf kapasiteleri ise 20 ile sınırlandırılması düşünülüyor.

2.300 ÖĞRENCİ DERSLERE GİRDİ
Berlin Senatosu’nun konuyla ilgili bir soru önergesine verdiği yanıta göre Türkçe ve Türk Kültürü derslerini bu yıl 2 bin 300 öğrenci takip etti. 90 okulda verilen derslere en büyük ilgi Neukölln’de. Bu ilçede okuyan 600 öğrenci Türkçe derslerine giriyor. Örenci sayısı Friedrichshain-Kreuzberg’te 525, Reinckendorf’ta 315, Tempelhof-Schöneberg’te 308, Charlottenburg -Wilmersdorf’ta 293, Spandau’da 109, Steglitz-Zellendorf‘ta 85 ve Treptow-Köppenick’te 58.

BAKMADAN GEÇME!