Berlin hükümeti, Manevi Destek Çalışma Grubu ile sözleşme imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Berlin hükümeti, Manevi Destek Çalışma Grubu ile sözleşme imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 09:57

Berlin Eyalet Senatörlüğü, Müslüman Tutuklu ve Hükümlülere Manevi Destek Çalışma Grubu ile sözleşme imzaladı. Sözleşmenin ardından imamlar, cezaevlerinde Müslüman mahkum ve hükümlülere cuma namazı kıldırmaya başladı.

Haberin Devamı

MÜSLÜMAN Tutuklu ve Hükümlülere Manevi Destek Çalışma Grubu’nun sözcülerinden Fazlı Altın, “Altı aylık sözleşme imzaladık. Bu süre içinde 10 imam Berlin’deki yedi cezaevi ve tutukevlerine gidip Müslüman tutuklu ve hükümlülere cuma namazı kıldırıyor. Orada hutbe veriyor” dedi. Her cuma yedi imamı görevlendirdiklerini belirten Altın, Berlin Adalet Senatörlüğü’nün cuma namazı kıldıran imamlara ödeme de yaptığını belirtti. Çalışma Gruplarında Berlin'de örgütlü farklı Müslüman cemaatlerin bulunduğunu kaydeden Altın, şöyle dedi:

EZ AZ ÜÇ KİŞİ OLMAK ZORUNDA
“Cuma namazlarına sadece Türk Müslümanlar katılmıyor. Arap ve sonradan İslam'ı seçen farklı uluslara mensup Müslümanlar da katılıyor. Cuma namazının kılınması için senatörlük en az üç kişinin katılmasını şart koştu. Bazen cemaat 40 kişiye kadar ulaşıyor. Altı cezaevinde genelde konferans salonlarında namaz kılıyoruz. Hutbeyi Almanca okuyoruz, dualarımızı Arapça yapıyoruz. Heidering Cezaevi’nde ise diğer dinler için ayrılan bir bölüm var. Müslümanlar cuma namazı kılarken, aynı yerde pazar günü de Hıristiyanlar ayin yapıyor. Bu odada hiçbir dinin simgesi bulunmuyor. Odayı ortak kullanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!