Berlin canilerinin cezaları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Berlin canilerinin cezaları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 16:28

Metro istasyonunda uyuyan bir evsizi diri diri yakmak isteyen yedi sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Davanın bir numaralı sanığı 2 yıl dokuz ay hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

HAKİM, 21 yaşındaki sanığı ağır şekilde adam yaralamaya teşebbüsten mahkum etti. Sanık, alabileceği en üst cezayı aldı. Davada yaşları 17 ile 19 arasında değişen üç sanık ise 8’er ay hapis cezası aldı. Üçünün cezası ertelendi. İki sanık ise olayın açıklığa kavuşması için savcı ve mahkemeye yardımcı oldukları için dört hafta kamuya açık bir yerde çalışma cezası aldı. Bir sanık ise daha önce beraat etmişti. Böylece yedi sanıklı davada sadece biri hapis yatacak. Savcı sanıkların adam öldürmeye teşebbüsten ceza almasını istemişti.
Yaşları 16 ile 21 arasında değişen Libya ve Suriyeli yedi sığınmacı, geçen yıl aralık ayında Kreuzberg semtindeki metro istasyonunda bankta yatan evsiz birini yakmak istemişti. Üzerindeki yorganın ve yattığı bankın tutuşmaya başlaması üzerine istasyonda bulunan diğer yolcular yangını söndürerek, her şeyden habersiz uyuyan adamı yanmaktan kurtarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!