Belki o kupayı kazanarak tarihe geçmediler ama...

Güncelleme Tarihi:

Belki o kupayı kazanarak tarihe geçmediler ama...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 16:10

Brezilya'nın Chapeco kenti için bu haftanın önemi çok büyüktü. Aylardır kurdukları hayali gerçekleştirmelerine sadece bir adım kalmıştı.

Haberin Devamı

Belki o kupayı kazanarak tarihe geçmediler ama...
Ve bu hayale ulaşmak için ellerindeki altın jenerasyona güveniyorlardı. Çünkü 170 bin nüfuslu bu mütevazı kentin kısıtlı bütçeyle kurulan futbol takımı Chapecoense, bir tarih yazmaya hazırdı.

Belki bir asır daha böyle bir jenerasyon yakalayamayacaklardı. Pahalı transferler yerine genç yetenekleri ve tecrübeli 'gezginleri' kadrosuna katmayı tercih eden kulüp, yıllık kazanç bakımından Brezilya'nın ilk 20 kulübü arasında da bulunmuyordu.

ÖNCE BREZİLYA ŞAMPİYONUNU TAYİN ETTİLER

Dünya çapında tanınan hiçbir oyuncusu olmayan ve birçok futbolseverin adını bile duymadığı bu ekip aslında ilk olarak, elim kazadan yaklaşık 48 saat önce uluslararası alanda televizyon ekranlarına taşındı. Brezilya Birinci Futbol Ligi'nde karşılaştıkları Palmeiras'a yenildiler ve ünlü kulübün bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesini 'sağladılar'. Ancak onlar için mühim değildi. Çünkü akıllarında bu hafta Güney Amerika'nın en büyük ikinci turnuvası Copa Sudamericana'da Kolombiya temsilcisi Atletico Nacional ile oynayacakları final karşılaşmaları vardı.

Haberin Devamı

Kulüp tarihindeki en büyük başarıyı yakalama umuduyla bindiler Kolombiya uçağına. Belki de hayatlarının hem en heyecanlı hem de en mutlu günüydü.

Belki o kupayı kazanarak tarihe geçmediler ama...

1973'te kurulan ve 1970'li yıllardan sonra ilk kez 2014 senesinde birinci lige çıkmasına rağmen kısa sürede uluslararası alanda tarihi bir zafer kazanmanın eşiğine gelen kulübün malzemecisinden başkanına, futbolcusundan muhabirine herkes uçaktaydı. Ancak kurulan bu hayal, bir anda kâbusa dönüştü. Chapecoense kâfilesini Atletico Nacional deplasmanına götüren uçak, Kolombiya yakınlarında düştü. 

Kazada Chapecoense futbolcularından sadece birkaçı sağ kurtuldu ve bir kent, altın jenerasyonunu yitirdi. Chapecoenseli futbolcular belki kupayı kazanarak tarihe geçemediler ama tarih boyunca acı bir tebessümle hatırlanacaklar.

Haberin Devamı

Ve trajik kazadan günler önceki bu şen halleriyle...

Haberin Devamı

cozbek@hurriyet.com.tr

 

Cengiz Özbek

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!