Belçikalı marangozu Ladin sandılar

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı marangozu Ladin sandılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2002 01:31

İspanya'ya tatile giden Fas asıllı Belçikalı bir marangoz, 11 Eylül'ün sorumlusu Usame bin Ladin'e benzetilince ilginç olaylar yaşandı.

Marangoz Muhammed Buşrif, Murcia'daki şehirlerarası otobüs terminalinde görüldü. Sevil'e gitmek için otobüs bekleyen marangoz Buşrif'i görenlerler bir kişi hemen polisi aradı.

‘‘İşte beklenen an geldi’’ diyerek polisle konuşan kişi, birkaç kişinin, uzun boylu, sarıklı, uzun sakalları kısmen aklaşmış bir adamın kuşkulu gözlerle çevreyi incelediğini gördüğünü bildirdi. Bu vatandaşın heyecanı ve telaşı polisi hızla alarma geçirdi.

Muhammed Buşrif'i terminalde bulan ve kimliğini inceleyen İspanyol polis görevlileri, Buşrif'in ‘‘Amerika'nın bir numaralı düşmanı’’ olmadığını anladı. Fas kökenli Belçikalı marangoz, oğluyla birlikte İspanya'daki dostlarını ziyarete gelmişti.

Olay çabuk duyuldu. Çevresinin aniden kalabalık bir basın ordusuyla kuşatılması Muhammed Buşrif'i çok eğlendirdi. Buşrif, yapılan hatanın anlaşılır olduğunu söyledi. Neşelenen Buşrif, ‘‘Hepimizi Allah yarattı. Biz Müslümanlar sakallı olduğumuz ve benzer şekilde giyindiğimiz için birbirimize çok benziyoruz’’ dedi. İspanya'da tatiline devam edeceğini belirten Muhammed Buşrif, ilk kez başına böyle bir olayın geldiğini de anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!