Belçika'da Türk anneye eğitime destek ödülü

Güncelleme Tarihi:

Belçikada Türk anneye eğitime destek ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 14:05

BELÇİKA'da eğitime önem veren dernekler arasında bulunan Türk Dernekler Birliği ve Willemsfonds Derneği tarafından yürütülen ‘Beraber’ adlı proje kapsamında eğitime destek vermek amacı ile ilk defa düzenlenen ‘Beraber' adı altında verilen ödül ilk sahibini buldu.

Brüksel'deki VUB Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikle eğitime verdiği desteklerden dolayı ödüle laik görülen Anne Havva Demirkapı'ya verildi. Çocuklarını okutarak eğitime sağladığı katkıdan dolayı Demirkapı'ya ödül olarak karikatürist İsmail Doğan’ın çizdiği resim ile 500 Euro'luk çek Willemsfonds Başkanı Sylvain Peeters ile Türk Dernekler Birliği Başkanı Sedat Kaya tarafından verildi. Törene katılan misafirlere Türk müziği dinletildi. Saz eşliğinde ‘Uzun ince bir yoldayım' türküsüne törene katılan misafirler de eşlik etti.

Eğitime büyük ölçüde destek veren ve çeşitli eğitim seminerleri düzenleyen Türk Dernekler Birliği ve Willemsfonds Derneği'nin ortak yürüttükleri eğitime destek kampanyası kapsamında aile ve çocuklarının eğitimine önem vermesi açısından Aile fertlerine ödül vererek eğitimde aile desteğinin de ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedi.
Eğitime destek vermek amacı ile verilen ‘Beraber' ödülünü belirlemek için kurulan jüride Sylvain Peeters, Sedat Kaya, Hüseyin Murat, Hakima El Meziane, Hugo Moonen, Santiago Nobus Perale ve Fauzaya Talhaoui yer aldı. Jüri kararıyla eğitime önem veren aileler arasından yapılan seçimle ödül sahibini buldu.

Willemsfonds Derneği Başkanı Sylvain Peeters, anne Havva Demirkapı'ya, kızı Perihan Bilal'ı her türlü güçlüklere rağmen okutarak hukuk fakültesini bitirmesini sağladığı için ödüle hak kazandığını söyledi. Ödül almaya hak kazanan Havva Demirkapı'nın 6 yaşında Belçika'ya geldiği ve iş hayatında her türlü ayrımcılıklarla mücadele ederek çocuklarını okutması eğitimin önemini ve değerini bilerek elinden geleni yaptığı için bu ödüle layık görüldüğünü bildirdi.

Türk Dernekler Birliği Başkanı Sedat Kaya da, Belçika'da yabancı kökenli sayısının yüksek olmasına rağmen, bunlardan çok az bölümünün yüksek eğitim aldığını, ayrı önemi bulunduğu için ilk ödülü Havva Demirkapı'ya verdiklerini anlattı.

Çocuklarının eğitimine verdiği önemden dolayı ödül alan Havva Demirkapı “Bu ödüle laik görüldüğüm için çok mutluyum. Jüri beni seçmiş fakat eminim ki benden daha çok bu ödülü hak eden aileler vardır. Ben çocuklarımı okuturken tek amacım bütün anne, babalar gibi onların okulunu bitirip topluma faydalı olmasını amaçladım. En büyük ödülü kızım Perihan Bilal hukuk fakültesini başarıyla bitirerek verdi. Bu ödülü bana laik gören dernek başkanlarına ve Jüriye sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Hukuk Fakültesi mezunu olan Perihan Bilal, annesinin ödüle layik görülmesinden mutlu olduğunu vurgulayarak, “Annem yıllardır bizim için çalışıp okumamızı istedi. Okumak yaşadığımız hayatta çok önemlidir, bu yüzden yılmadan mücadele etmek gerekir” diye konuştu.

Türk Dernekler Birliği ile Willemsfonds Derneği tarafından verilen ‘Beraber' ödülüne başvurmak isteyenlerin uyması gereken kriterler şu şekilde:
Yüksek okul ya da üniversite diplomasına sahip olmak, Bilimsel, kültürel, sosyal ya da toplumsal alanda faaliyet göstermek, Brüksel ya da Flaman bölgesinde ikamet ediyor olmak, ödül için mezun olan ya da üniversitede okuyan, sosyal alanda çalışan üçüncü bir şahsın sunum yapması, bu sunumun içerisinde topluma nasıl örnek olunduğu ve / veya topluma nasıl katkıda bulunulduğu ve ailenin çocuklarının eğitim konusunda üstlendikleri rolün anlatılması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!