'Belçika vampiri' hapisten çıkamıyor

Güncelleme Tarihi:

Belçika vampiri hapisten çıkamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 00:42

Belçika'da 37 yıldır hapiste bulunan ve ülkenin suç tutanaklarında "vampir" olarak nitelendirilen Staf Van Eycken'in izin ve tahliye talepleri reddediliyor.

Belçika'da en uzun süre hapis yatan mahkum olan Van Eycken (58), 70'li yılların başında, Brüksel'e 30 kilometre mesafedeki Muisen kasabasında 3 kadını öldürmüş, bu kadınların göğüslerini ısırarak kanlarını emdiği tespit edilmişti.

Van Eycken 1972'de tutuklanmış, 1974'te ölüm cezasına çarptırılmış, bu ceza daha sonra müebbet hapse çevrilmişti. Louvain hapishanesinde tutuklu bulunan "Muisen Vampiri", 1985-2006 yılları arasında 86 defa yarım günlük izinlerle hapishane dışına çıkartılırken, bu izinlere son veren adli makamlar, mahkumun erken tahliye talebini de reddetti.

Belçika'da mahkumlar, genelde ceza sürelerinin üçte birini doldurduktan sonra erken tahliye ediliyor. En ağır cezalara çarptırılanlar, 15 yıllık bir tutukluluk süresinden sonra özgürlüklerine kavuşabiliyor.

Van Eycken'in avukatları, müvekkillerinin salıverilmesini isterken, aynı tür cinayetlerin bugün işlenmesi halinde sanığın hapsedilmeyeceğini, psikolojik tedaviye alınacağını belirtti. Ancak izin ve tahliye talepleri geri çevrildi.

Van Eycken'in en az 60 yıl hapiste kalacağını belirten adli uzmanlar, en azılı Nazi canilerinin dahi bu kadar ağır cezaya çarptırılmadığına dikkati çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!