Belçika teröristlerin yargılanmasını hızlandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Belçika teröristlerin yargılanmasını hızlandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 00:00

Belçika’nın Bruges Ceza Mahkemesi, terörist Fehriye Erdal ve terör örgütü DHKP-C üyesi 10 kişiyi Belçika’da işledikleri suçlardan dolayı yargılamaya dün devam etti. Mahkemenin, "hızlandırılmış sürece" geçeceği ve davanın bu ay içinde sonuçlandırılacağı ifade ediliyor.

Bruges’deki davada, Erdal ile birlikte ele geçirilen Kaya Saz, Musa Asaoğlu ve Zeki Karaman, bunlarla işbirliği yaptıkları belirlenen Akar Özordulu, İrfan Demirtaş, Hasan Ekici, Nebi Albayoğlu, Zerrin Sarı, Bahar Kimyongür ve Aydın Daldal yer alıyor. Terör örgütünün başı Dursun Karataş gıyabında yargılanıyor. Mahkemenin dünkü oturumunda Asaoğlu, Saz, Özordulu, Ekici ve Kimiyongür sanık olarak hazır bulundu. Erdal ve diğerleri mahkemeye gelmedi. Erdal’ın Çarşamba günkü oturuma katılacağı belirtiliyor.

Gent Mahkemesi geçen Ekim ayında, Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, Toyota-Sa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’nin 9 Ocak 1996 tarihinde öldürülmesi olayının zanlılarından terörist Erdal’ın Türkiye’de işlediği suçlardan yargılanamayacağına karar vermişti.

Federal Savcı Johan Delmulle, mahkemede yaptığı konuşmada, sanıkların çete kurma, terörizm, sahte belge kullanma, ruhsatsız silah taşıma, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet, haraç toplama ve adam kaçırma gibi suçlardan sorumlu olduklarını söyledi. Savcı, sanıkların, Belçika Parlamentosu’ndan geçen terörizm yasası çerçevesinde yargılanabileceklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!