Belçika’da bakanlık soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Belçika’da bakanlık soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘KÖÇEK skandalı’ Belçika'yı da karıştırdı. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bir soruşturma açılırken, Flandr Festivali Sözcüsü Sophie Cocquyt Hürriyet'e telefonla verdiği bilgide daha önceki açıklamalarını ısrarla yineledi. Cocquyt Ankara'daki büyükelçilikten bir yetkilinin kendisine telefonla endişelerini ilettiğini söylerken, Ankara'daki Belçika Büyükelçiliği iddiayı yalanladı. Cocquyt festivale Türkiye'den katılacak grup üyelerinin kendisine telefon açarak vize alamadıklarını duyurduklarını söyledi ve ‘Bunun üzerine Ankara’daki Büyükelçiliği aradım ve vize vermemelerinin nedenini sordum. Bana vize için gerekli belgelerin yeterli olmadığını, ayrıca Fehriye Erdal'ı kaçırmak için Belçika'ya gideceklerinden şüphelendiklerini söylediler. Konuştuğum kişi elçilikten bir yetkiliydi. Adını bilmiyorum. İtirazıma rağmen durum değişmedi. Ben de bu resmi kişinin bana aktardıklarını bir gazeteciye söyledim. Ancak haber sanki bu şüpheleri ben söylemişim gibi çıkmış' dedi.

Bu arada Milenyum Zirvesi için New York'ta bulunan ve İsmail Cem ile bir görüşme yapacak olan Belçika Dışişleri Bakanı Louis Michel olayla ilgili olarak bakanlığına bağlı yetkililerdin acil rapor istedi.

Belçikalı yetkililer, Türk basınındaki haberleri abartılı olarak değerlendirdiklerini ifade ederlerken, bu haberlerin Belçika basınından kaynaklandığının hatırlatılması karşısında sessiz kaldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!