BDT zirvesi yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

BDT zirvesi yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 14:22

Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (BDT) gayri resmi zirvesi yarın Kazakistan'ın Almatı kentinde başlayacak.

BDT üyesi ülkelerin liderlerinden Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın yarın yapılacak toplantıya katılacağı kesinleşti. Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un toplantıya katılıp katılmayacağı henüz netleşmedi.

Pazar günü sona erecek zirvede taraflar, bölgesel tehlikeleri ve Avrasya Ekonomik Topluluğu çerçevesinde Rusya, Belarus ve Kazakistan arasında 1 Ocak'ta yapılacak Gümrük Birliği oluşturma sürecini ve ekonomik işbirliği konularını ele alacak.

Liderler, Avrasya Ekonomik Topluluğunun 10. yıl dönümü ve Kazakistan'ın 2010 yılında AGİT ve Avrasya Ekonomik Topluluğu başkanlığı öncesi bölgede ekonomik, insani yardım ve siyasi güvenliğin sağlanmasına ilişkin birçok konuda görüş alışverişinde bulunacak.
BDT gayri resmi zirvesi sırasında Rusya, Belarus ve Kazakistan cumhurbaşkanlarının gümrük birliği çerçevesinde ayrı bir toplantı yapacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!