BBC’nin seyahat masrafları kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

BBC’nin seyahat masrafları kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

İngiltere’nin resmi yayın kuruluşu BBC’nin yönetici, yapımcı ve muhabirlerinin bir yıllık seyahat masraflarının 36 milyon sterlin (yaklaşık 85 milyon YTL) olması eleştirilere yol açtı. İngiliz bulvar gazetelerinden Sunday Express, "BBC vergi mükelleflerinin cebinden çıkan 36 milyon sterlini havaya savuruyor" diye yazdı.

BBC Genel Müdürü Mark Thompson’ın bir yandan ünlü yayın kuruluşunun masraflarını azaltma sözü verdiği, diğer yandan BBC’nin masraflarına para yetmediği kaydedilen haberde, kurumun masraflarına ilişkin muhasebe kayıtlarına yer verildi.

Sunday Express’ın ele geçirdiği muhasebebe kayıtlarına göre, 36 milyon sterlin tutarındaki masraf listesinde 19.5 milyon sterlinlik bölüm BBC çalışanlarının uçak biletlerine, 16 milyon sterlin otel giderlerine harcandı. Bu masraflarda en büyük payın haber ve spor birimlerine ait olduğu kaydedilen haberde, bu iki birimin aylık faturalarının birer milyon sterlin civarında olduğu belirtildi. Haberde, Genel Müdürü Thompson ve yardımcısı Mark Byford’un bir yıllık uçak ve otel faturalarının toplamının da 127 bin sterlin olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!