‘Batılı’ liderden abdest şovu

Güncelleme Tarihi:

‘Batılı’ liderden abdest şovu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 00:00

Yıllarca Dünya Bankası’nda görev aldıktan sonra Afganistan’a dönen ve başkan adayı olan ‘Batılı’ Eşref Gani, New York Times Gazetesi’ne abdest alırken poz verdi.

Haberin Devamı

AFGANİSTAN seçimlerinde Devlet Başkanı Hamid Karzai ve büyük rakibi Abdullah Abdullah’ın karşısında sessiz ve derinden ilerleyen bir lider daha var: ‘Batılı’ kimliğiyle öne çıkan Eşref Gani.

ABD’de yayınlanan New York Times gazetesinin ‘Afgan seçimlerini sallayacak teknokrat’ diye nitelediği Gani, gazeteye abdest alırken verdiği pozlarla ‘Tribünlere oynuyor’ yorumlarına neden oldu.

Afganistan’ın doğusunda, Celalabat yakınındaki bir gölde abdest alırken fotoğraf çektiren Gani, aynı zamanda eski Maliye Bakanı ve yurtdışında eğitim almış bir lider. 60 yaşındaki Gani, Dünya Bankası’nda da görev alması nedeniyle, Dünya Bankası Başkan Yardımcılığı görevinden Türkiye’de Ekenomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilen Kemal Derviş’e benzetiliyor.

Gençler arasında popüler

Eşref Gani’nin seçimdeki en büyük vaadi değişim ve özgürlük üzerine. Bu nedenle de rakipleri tarafından Batılı olmakla suçlanan Gani, bu yönünün kendisine oy kazandıracağını düşünüyor. Gani, internet ve televizyon yoluyla gençlere ve kadınlara ulaşmak için çabalıyor. Şimdilik sadece yüzde 6 gibi bir destek alan Gani, daha çok gençler tarafından beğeniliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!