Bataclan'da ölümden dönen bir Amerikalı, 11 Eylül saldırılarından da kıl payı kurtulmuş

Güncelleme Tarihi:

Bataclanda ölümden dönen bir Amerikalı, 11 Eylül saldırılarından da kıl payı kurtulmuş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 09:27

Paris katliamının en kanlı saldırısının yaşandığı Bataclan konser salonundan sağ kurtulan bir Amerikalının, 11 Eylül saldırılarında ölümden döndüğü ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Güvenlik gerekçesiyle soyadı belirtilmeyen Matthew'i kurtaran kişi ise, Bataclan'ın ikinci katında pencereden sarkarken yardım isteyen hamile kadının görüntülerini çeken Le Monde muhabiri Daniel Psenny. 

Dünyayı dehşete düşüren o gece rock topluluğu Eagles of Death Metal'in konserini izlemek için Bataclan konser salonuna giden Matthew, saldırganların makineli tüfeklerinden çıkan kurşunlarla yaralandı.

Hastaneden çıktıktan sonra hayatını kurtaran Le Monde muhabiri Psenny'ye konuşan 36 yaşındaki Matthew, 11 Eylül 2001 saldırılarından nasıl kurtulduğunu da anlattı.

Bataclanda ölümden dönen bir Amerikalı, 11 Eylül saldırılarından da kıl payı kurtulmuş


BATACLAN’DA YAŞADIĞIM BİN BETERDİ


United Airlines uçağının Dünya Ticaret Merkezi'ne çarptığı sıralarda, bir iş görüşmesi için İkiz Kuleler'in dibinde olduğunu söyleyen Matthew, "Manhattan'ın yarısı boyunca koştum. Fakat Bataclan'da yaşadığımı bin beterdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bataclan'ın arka çıkışına bakan dairesinde konser salonundan kaçanları kameraya çeken Psenny de, Matthew'u güvenli bir yere çekmeye çalışırken, omzundan vurulmuş.

Le Monde'a konuşan Matthew, dehşet anlarını ve mucize kurtuluşunu şöyle anlattı: "Ölü numarası yapıyordum. Kollarımdan birinin beni sürüklediğini hissettiğimde bakamadım bile. İçimden 'seni seviyorum, meleğim' dedim."  

Bataclanda ölümden dönen bir Amerikalı, 11 Eylül saldırılarından da kıl payı kurtulmuş

Le Monde muhabiri Daniel Psenny

KENDİMİ KAHRAMAN GİBİ HİSSETMİYORUM


Matthew'un hayatını kurtaran Daniel Psenny ise kendini kahraman gibi hissetmediğini söyledi. İçgüdüleriyle hareket ettiğini sanmadığını ifade eden gazeteci, "Birinin önümde ölmesine izin vermeyecek insani reflekslere sahibim ama buna olanak sağlayan de şartlardı. Makineli tüfek ateş altında olsaydım, şüphesiz, Matthew'u kurtarmaya gitmezdim" dedi.


O KADININ AKIBETİ BELLİ OLDU: Paris saldırıları esnasında çekilen birbirinden vurucu görüntüler yayınlandı. Bunlar arasında en unutulmazı ise Le Monde muhabiri Daniel Psenny'ye aitti. Fransız gazetecinin Bataclan konser salonunun acil çıkış kapısına bakan evinden çektiği görüntülerde bir kadın, ikinci kat penceresinden sarkmış, bağırıyordu: "Hamileyim! Kendimi bırakacağım. Lütfen bana yardım edin..." Dünyayı yasa boğan katliamın en etkili yayınlarından birine konu olan hamile kadının akıbeti ise merak konusuydu. Fransız TF1 televizyonunun Bataclan'da bulunan tanıklara dayandırarak hazırladığı haberde, söz konusu kadının Eagles of Death Metal konserini izlemeye gelen başka bir seyirci kadın tarafından kurtarıldığı belirtiliyor.


BAKMADAN GEÇME!