Baskından önce böyle yazdı: ‘Evet... deliyim’

Güncelleme Tarihi:

Baskından önce böyle yazdı: ‘Evet... deliyim’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2018 00:14

ABD’nin California eyaletinde bir barda rastgele ateş açarak 12 kişiyi öldüren eski deniz piyade askeri Ian David Long’ın saldırının sinyalini sosyal medya paylaşımlarıyla verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Long’un Thousand Oaks kentindeki Borderline isimli gece kulübündeki saldırı öncesinde Facebook’tan “Umarım insanlar bana ‘Deli’ der. Bu büyük bir ironi değil mi? Evet... Deliyim fakat böylesi saldırılardan sonra yaptığınız tek şey umut etmek ve dua etmek ya da ‘düşüncelerimde sen varsın’ demek. Her seferinde... Ve bu neden oluyor diye merak etmek” ifadelerini kullandı. Saldırganın mekânın müdavimi olduğu ortaya çıktı. Komşusu Julie Hanson isimli kadın, ABD ordusuyla birlikte Afganistan’a gitmeden önce de Long’un garip davranışlar sergileyen bir adam olduğunu öne sürdü.

Baskından önce böyle yazdı: ‘Evet... deliyim’

Saldırıdan sonra Thousand Oaks kentindeki sanat merkezinde yüzlerce kişinin katıldığı bir anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

LİSEDEKİ YILLIK

ABD basınına göre, Long lisedeki yıllık defterine “Beyzboldan sonraki hedefin nedir” şeklindeki bir soruya “Ölüm” yanıtını vermiş. Saldırganın öldürdüğü şerif yardımcısı Ron Helus’un ardından olayda hayatını kaybedenlerin kimlikleri kamuoyuna açıklandı. 2017’de 59 kişinin öldüğü Las Vegas’taki katliamdan sağ kurtulanlar arasındaki 27 yaşındaki Telemachus Orfanos isimli adam da saldırıda hayatını kaybetti. Bir görgü tanığı olay yerine Las Vegas’taki festival katliamından kurtulan çok sayıda arkadaşının saldırı esnasından Borderline’da olduğunu söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!