Başkanlık seçimlerinde zor dönemeç

Güncelleme Tarihi:

Başkanlık seçimlerinde zor dönemeç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yaklaşık 350 bin Cumhuriyetçi, Demokrat ve bağımsız seçmenin oy vermesi beklenen New Hampshire önseçimi, özellikle iki büyük partinin iki numaralı adaylarını ilgilendiriyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü adayı George W. Bush’un karşısında iddiasını sürdürebilmek için, iki numaralı aday Arizona senatörü John McCain’in bugünkü önseçimi kaybetmesi halinde iddiasını da yitirmesi bekleniyor.

Aynı şekilde şimdiki Başkan Yardımcısı Al Gore karşısında zor durumda bulunan iki numaralı Demokrat aday Bill Bradley’in New Hampshire’da kazanamaması halinde Gore’un çok rahatlayacağı belirtiliyor.

Iowa eyaletinde geçen hafta yapılan ilk önseçimleri Bush ve Gore kazanmıştı.

Cumhuriyetçi Parti’deki diğer üç aday, Steve Forbes, Alan Keyes ve Gary Bauer’a New Hampshire’da hiç şans tanınmıyor.

Önseçimden önce yapılan son kamuoyu yoklamalarında, New Hampshire’da McCain, Bush’un 4 puan önünde görünürken, Gore da Bradley’e karşı 10 puanlık bir üstünlük sağladı.

Öte yandan, New Hampshire seçimi öncesinde adayların düzenledikleri son destek toplantılarından birinde Cumhuriyetçi Parti’nin iddiasız adayı Gary Bauer, salonda konuşma yaptığı podyumdan aşağı düştü. New Hampshire eyaletinde geleneksel olarak yapılan tavada hamur pişirme işlemini gerçekleştirmeye çalışan Bauer, havaya fırlattığı hamuru yakalamak için birkaç adım gerileyince podyumdan düştü. Bauer’in, düşüşün ardından ikinci denemesinde hamuru başarıyla pişirdiği belirtildi. Bütün adayların davet edildiği tavada hamur pişirme geleneğine sadece Bauer ve Bush katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!