Başkanlığı tehlikede

Güncelleme Tarihi:

Başkanlığı tehlikede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bill Clinton'ın stajyer bir genç kızla cinsel ilişkiye girdiği yolundaki iddialar, Başkan'ın görevden alınması tartışmalarını başlattı. Clinton, emri altındaki bir kızla ilişkiye girmek, yalan ifadeye zorlamak ve adaleti yanıltmakla suçlanıyor.

ABD Başkanı Bill Clinton'ın Beyaz Saray'da stajyer olarak işe giren bir genç kızla cinsel ilişkiye girdiğinin ortaya çıkması Başkan'ın koltuğunu tehlikeye düşürdü. Çünkü, savcılar Clinton'ın genç kıza yalan ifade vermesi için baskı yaptığını ve adaleti yanılttığını öne sürüyor. Apar topar TV'lere demeç veren Clinton, ‘Bütün bu iddialar yalan’ dedi.

Clinton'ın yalanlamasına rağmen, CNN bir demeç veren Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nun Cumhuriyetçi Başkanı Henry Hyde ‘Başkan emrindeki bir kadınla ilişkiye girmek, yalan ifadeye zorlamak ve adaleti yanıltmakla itham ediliyor. Bu suçlar çok ciddi. İspatlanırsa, görevden alınması için işlem başlar’ çıkışını yaptı.

Skandal bir dizi aşk ve taciz olaylarının ardından patlak verdi. Arkansas Valiliği sırasında Clinton'ın cinsel tacizine uğradığını öne sürerek dava açan Paula Jones'un avukatları, Başkan'ın ‘uçkur düşkünü’ olduğunu ispat etmek için Beyaz Saray'da da bir çok genç kızın da tacize uğradığını öne sürmüştü. Bu amaçla ifadesine başvurulan kızlardan biri de Beyaz Saray'a 1995 yılında ücretsiz stajyer olarak işe başlayan Monica Lewinsky'ydi. Lewinsky mahkemeye ‘Clinton’la cinsel ilişkiye girmedim' diyerek yazılı bir ifade verdi.

DEVREYE FBI GİRDİ

Clinton'ın kadınları taciz ettiği konusu bir başka davada da ele alınıyordu. Clinton ailesinin arsa skandalı Whitewater'ı soruşturan özel savcı Kenneth Starr da tacize uğradığını iddia eden kadınları araştırıyordu. Lewinsky'nin Clinton'la birlikte olduğu iddiaları ortaya çıkınca Kenneth Starr, hemen FBI'ın yardımın istedi ve genç kızın peşine düştü. Genç kız, geçtiğimiz aylarda arkadaşı Linda Tripp'e, ‘Clinton’la ilişki içindeyim. Ne yapacağımı bilmiyorum' diye itirafta bulundu. FBI'ın üzerine dinleme cihazı yerleştirdiği Linda Tripp, genç kadını sürekli konuşturdu. Ve tam 17 kaset dolusu gözyaşları içinde verilen itiraf, savcı Kenneth Starr'ın eline geçti. Kenneth Starr hemen bir mahkeme kararı çıkarttı ve Beyaz Saray'ın kayıtlarına el koydu. Kayıtlarda Monica Lewinsky'nin işten ayrıldıktan sonra defalarca Clinton'ın odasına geldiğini tespit etti.

HIZLA YÜKSELDİ

Savcının elde ettiği bilgilere göre, 1995 yılında 21 yaşında olan Monica Lewinsky, Clinton'ın Genel Sekreter Yardımcısı John Podesta'nın yanında ücretsiz stajyer olarak işe başladı. Clinton'la ilişkiye girdikten sonra da genç kıza maaş bağlandı. İddia konusu ‘yalan ifadeden’ sonra genç kız Beyaz Saray'dan ayrıldı ve Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kenneth Bacon'un sekreterliğine atandı. Bacon, bu görev için aday ararken Beyaz Saray'dan tavsiye istediğini ve sadece Lewinsky’nin adının verildiğini açıkladı. Geçen haziran ayında ise genç kıza, Clinton’un dostu avukat Vernon Jordan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu Revlon’da bir iş bulundu. Ancak son skandal üzerine Revlon iş teklifini hemen geri çekti.

Monica Lewinsky'nin bugün Paula Jones davasında yeniden ifade vermesi gerekiyor.

Flowers itirafı

Cinsel tacize uğradığını iddia eden Paula Jones'u odasına aldığını itiraf eden Başkan Bill Clinton, 5 yıldır inkar ettiği, bar şarkıcısı Gennifer Flowers ile ilişkisini de doğruladı.

Clinton'ın yeni itirafı Washington Post gazetesinde yer aldı. Gazete, Başkan Clinton'ın hafta sonu Paula Jones'un avukatlarına verdiği ifadede ilişkisini doğrulamak zorunda kaldığını yazdı.

Baır şarkıcısı Flowers, Star adlı bir dergiye Başkan Clinton'la uzun süre aşk yaşadığını anlatmıştı. 1992'deki Başkanlık seçimi sırasında yayınlanan bu haber, Clinton tarafından hemen yalanlanmıştı. Böylece Clinton ilk kez Flowers'la olan ilişkisini doğrulamış oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!