Başkan Trump FBI’a acele yeni şef arıyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Trump FBI’a acele yeni şef arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 21:39

2016’daki başkanlık seçim kampanyasına Rusya’nın müdahil olup olmadığını araştıran Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) direktörü James Comey’i kovan ABD Başkanı Donald Trump, kısa sürede yeni atama niyetinde. Listede yaklaşık 12 aday var.

Haberin Devamı

Trump’ın Comey’i kovma kararını kamuoyuna duyururken görüşlerine başvurduğunu söylediği ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ve Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein hafta sonunda direktör adaylarının dördüyle mülakat yaptı. Kulislere göre şu an için en güçlü aday Cumhuriyetçi Parti’nin Senato’daki iki numarası John Cornyn. Sessions ve Rosenstein’in ilk görüştüğü grupta yer alan adaylar şunlar oldu:

FBI Geçici Direktörü Andrew McCabe: Comey’in sürpriz bir kararla geçen salı görevden alınmasının ardından FBI direktörlüğüne o vekalet ediyor. 1996’da FBI’a katılan McCabe, uzun süre New York’ta organize suçlar üzerinde çalıştı. McCabe’in eşi Jill 2015’te Virginia’dan Senato’ya adaylığını koydu. Jill McCabe’in bu süreçte eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın yakın çevresinden bağış aldığı konuşulmuştu.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Teksas Senatörü John Cornyn: FBI direktörlüğü için adının geçtiğinin duyulmasının ardından John Cornyn yazılı bir açıklama yaparak, “ABD Senatosu’nda 28 milyon Teksaslıyı temsil etmenin ayrıcalığına sahibim. Odaklandığım konu budur” dedi. Cornyn daha önce Teksas savcısı olarak görev yapmıştı.

New York Savcısı Michael Garcia: 2005 yılında o dönemki ABD Başkanı George W. Bush tarafından Manhattan savcısı olarak atanmıştı. 2016 yılında ise New York temyiz mahkemesinde görev yapmaya başlamıştı.

Adalet Bakanlığı’nın eski yöneticilerinden Alice Fisher: 2001-2003 arasında Adalet Bakanlığı’nda ceza savcısının yardımcısı olarak görev yapmıştı. Trump tarafından seçilirse FBI’ın ilk kadın direktörü olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!