Başkan torunlarının çılgın saray partisi

Güncelleme Tarihi:

Başkan torunlarının çılgın saray partisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 00:00

Estonya Devlet Başkanı Ruutel’in 13 ve 15 yaşındaki kız torunlarının başkanlık sarayında verdiği çılgın parti skandal yarattı. Alkol ve esrarlı partide damdan aşağı işeyenler oldu, polis soruşturma başlattı. Kızların annesi ise "Yiyecek alacak paramız olmadığı için dedelerinin yanında yaşıyorlar" dedi.

BALTIK cumhuriyetlerinden Estonya’da Devlet Başkanı Arnold Ruutel’in torunları Helena (15) ile Maria (13), dedeleri ABD’yi ziyaret ettiği sırada başkanlık sarayına 50 kişiyi toplayıp parti verince ülkede büyük kıyamet koptu. Helena ile Maria’nın Kadriorgs sarayında düzenlediği partinin video görüntüleri önceki gün televizyon kanallarında yayınlandı. Gençlerin çektiği parti fotoğrafları da basına sızdı. Muhalif basının "seks partisi" diye andığı eğlencede alkol ve esrar içildiği, ayrıca damdan işeyenler olduğu ortaya çıktı. Parti sırasında rezidansın mahzenindeki içkilerin tüketildiği, saunanın da kullanıldığı tespit edildi.

Muhalefet, Başkan’ı istifaya davet ederken, Arnold Ruutel, Tallinn’e döner dönmez "Torunlarımın davranışından ben de şok oldum. Ulusumdan özür diliyorum " dedi.

Polis şimdi partiye katılanların, ulusal güvenlikle ilgili gizli belgelerin bulunduğu bölüme geçip geçmediğini araştırıyor.

Kızların annesi Maris Leif ise, TV’ye çıkıp şöyle konuştu: "Ev borcu ödüyoruz, yiyecek alacak paramız bile olmuyor. Babam başkan seçildiği için mali durumu daha iyi. Kızlar iyi beslensin, okula gidip doğru dürüst giyinsinler diye ona yolladım. Bana, çok gerekli olmadığı takdirde saraya gitmememi söylediler."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!