Başkan, Monica'yla 40 dakika geçirmiş

Güncelleme Tarihi:

Başkan, Monicayla 40 dakika geçirmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, birlikte olduğu iddia edilen stajyer Monica Lewinsky'le başbaşa bile kalıp kalmadığını hatırlamadığını söylerken, eski bir koruma Clinton aleyhinde ifade verdi. Beyaz Saray'da uzun yıllar koruma olarak görev yapan Lewis C.Fox, Lewinsky ile Clinton'un 1995 yılında Oval Ofis'te kapalı kapılar ardında 40 dakika başbaşa kaldıklarını öne sürdü.

Washington Post Gazetesi'nde yer alan bir habere göre merkezi Pittsburgh'ta bulunan WPXI televizyonuna seks skandalıyla ilgili bildiklerini anladan Lewis C.Fox, Clinton ile Lewinsky'nin başbaşa kaldıklarını söyleyen ilk tanık oldu.

27 yıl gizli serviste görev aldıktan sonra 1997 yılının Ocak ayında emekliye ayrılan Fox, başbaşa görüşmenin tarihini hatırlamadığını ancak 1995 yılının Eylül, Ekim ya da Kasım aylarında, bir haftasonu öğleden sonra gerçekleştiğini öne sürüyor. Buluşmanın gerçekleştiği gün Oval Ofisin kapısında görevli olduğunu anlatan Fox'a göre, Monica Lewinksy'nin elinde bir takım belgelerle Beyaz Saray'a gelerek Başkan'la görüşmek istediğini söyledi.

Başkan'ın sekreteri Betty Currie izinli olduğu için Monica'nın geldiğini bizzat Bill Clinton'a kendisi bildiren Lewis C.Fox, ikisinin yaklaşık 40 dakika başbaşa kaldıklarını söylüyor. Fox, içerde neler geçtiğiyle ilgili bir fikri olmadığını belirtirken, Whitewater yolsuzluğuyla birlikte Clinton aleyhindeki iddiaları inceleyen Özel Savcı Kenneth Starr, WPXI televizyonundan röportajın bantını istedi.

Monica Lewinsky, Clinton'la ilgili itiraflarını gizlice banda alan arkadaşı Linda Tripp'e, Clinton'la cinsel birlikteliğinin 15 Kasım 1995 tarihinden itibaren başladığını anlatmıştı. Clinton ise Paula Jones'un kendisi aleyhine açtığı cinsel taciz davası nedeniyle verdiği ifadede Monica ile başbaşa kalıp kalmadığını bile hatırlamadığını söylemişti.

Monica'nın annesi ifade verdi

Başkan Clinton'la birlikte olduğu öne sürülen Monica Lewinsky'nin annesi Marcia Lewis, önceki gün Washington'da kızı ve Clinton'la ilgili iddiaları değerlendiren büyük jüriye ifade verdi. Ancak kadının mahkeme sonrasında konuyla ilgili bir açıklama yapmasına izin verilmedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!