Başbakan Merkel’e sıradışı konuk

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Merkel’e sıradışı konuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 11:19

Bugüne kadar birçok ülkenin lideri, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Federal Başbakanlık binasında ziyaret etti. Ancak Merkel'in en ilginç konuğu, Robot Pepper oldu.

Haberin Devamı

MERKEL, Robot Pepper’le el sıkıştı, çak yaptı, selamlaştı. Merkel’in Robot Pepper ile imtihanını başbakanlığa gelen genç kızlar da ilgiyle izledi. Merkel’in robot ile diyaloğu yanındakileri güldürdü. Merkel ile Pepper’i, genç kızları meslek eğitimi yapmak için yönlendirmek ve teşvik etmek amacıyla ülke genelinde başlatılan ‘Girl’s Day’ (Kızlar Günü) etkinliği bir araya getirdi. Merkel, robot ile ilgili bilgi aldıktan sonra genç kızlara yönelerek “Sizler de bilgisayar ve iletişim alanında meslek eğitimi yapabilirsiniz” önerisinde bulundu.
Almanya’da her yıl düzenlenen ‘Kızlar Günü’ etkinliği çerçevesinde ülkedeki meslekler tanıtılıyor. Genç kızların alışık olmadığı alanlarda da çalışması için bilgilendirme yapılıyor. Özellikle erkek mesleği diye bilinen metal ve benzeri alanlarda da kızların meslek eğitimi alması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!