Başbakan Erdoğan'dan kamçı esprisi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan kamçı esprisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 19:17

Kırgızistan'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yerel kıyafet "Çapan" giydirildi. Kendisine "güç ve iktidarın" simgesi kamçı verilen Başbakan Erdoğan'ın, "At olmayınca ne yapacağız" sözleri gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN KIRGIZİSTAN'DA/Foto Galeri

Resmi temaslar için Kırgızistan'da bulunan Başbakan Erdoğan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'ni ziyaret etti. İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende Kırgızistan-Manas Üniversitesi Konservatuarı Türk Dünyası Orkestrası da bir konser verdi.

Orkestranın solisti, Başbakan Erdoğan'ın en sevdiği şarkılardan biri olan 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısını seslendirirken, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da oturdukları yerden şarkıya eşlik etti. Şarkı bitiminde ise Başbakan Erdoğan sanatçıyı ayakta alkışladı. Yöresel şarkılarda seslendiren orkestra ayrıca, 'Beyaz Giyme Toz Olur' ile 'Bülbülüm Altın Kafeste' parçalarını da seslendirdi.

ÇAPAN VE KAMÇI
Başbakan Erdoğan'a burada yerel kıyafet 'Çapan' giydirildi ve kendisine kamçı hediye edildi. Üniversite Rektörü Süleyman Kayıpov tarafından 'Çapan' giydirilen Başbakan Erdoğan, 'Güç ve iktidarı' simgeleyen kamçıyı alırken de 'At olmayınca ne yapacağız' deyince Rektör Kayıpov, 'Atı da Ankara'ya getiririz' diye yanıtladı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI
Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ise özgürlüğün ve bağımsızlığın simgesi haline gelmiş, tarihi bir destanın adını taşıyan Kırgız-Türk Manas Üniversitesinin, kısa süre içinde bölgenin saygın bir uluslararası üniversitesi haline gelmesinden de büyük gurur duyduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:"Türkiye ile Kırgızistan arasında çok fazla ortaklık var. Dilimiz, değerlerimiz, kültürümüz ortak. Esasen, bizim atalarımız bir. Ben, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ortaklığı, özellikle bir isim üzerinde, Merhum Cengiz Aytmatov üzerinde somutlaştırmak istiyorum. Merhum Aytmatov, sadece Kırgızistan'ın, sadece Türk dünyasının değil, dünyanın en önemli edebiyatçılarından biriydi. Eserlerinde ele aldığı insan ilişkileri, tüm dünyada ilgiyle okunurken, Türk kültürü, Kırgız kültürü de evrensel boyut kazanmış oldu. Türk sinema tarihinin en önemli eserlerinden biri, adeta bir başyapıt olan 'Selvi boylum al yazmalım' filmini, eminim ki buradaki Türk öğrencilerimizin tamamı izlemiştir. İzlemeyenler varsa, hepsine bir an önce bu filmi izlemelerini tavsiye ediyorum.''

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Büyük Türk düşünürü Cemil Meriç'in de, 'Ağaç kökleriyle yaşar, insanlar da' dediğini hatırlatarak, "Yani köklerimiz önemli, tarihimiz, kültürümüz, atalarımız ve atalarımızın bize bıraktığı miras son derece önemli. Toprağına, kültürüne, atalarına yabancılaşan milletler, kendilerine de yabancılaşır. Özüyle, köküyle bağını koparanlar, kaçınılmaz olarak yalnızlaşır. İşte onun için, daha fazla dayanışma diyor, kardeşliğimizi daha da pekiştirelim, daha da yüceltelim istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!