Barzani'nin danışmanı: Türkiye ile yakınlaşacağız

Güncelleme Tarihi:

Barzaninin danışmanı: Türkiye ile yakınlaşacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 15:46

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Özel Sekreteri Serbaz Hawrami, Türkiye ile yakınlaşacaklarına inandıklarını belirterek “Birbirleriyle diyalog içinde olmayanlar karşılıklı hassasiyetlerini de bilmezler" dedi.

Serbaz Hawrami, “Kurdistan Report” gazetesine yaptığı açıklamalarda komşu ülkelerle diyalog içinde olmayı arzu ettiklerini, özellikle de Türkiye ilişkilerine önem verdiklerini söyledi.

Peyamner Haber Ajansına göre, “Türkiye ile olumlu anlamda yakınlaşacağımıza inanıyorum” diyen Hewrami, PKK’nin son eylemlerinin sorunun çözümsüzlüğüne hizmet ettiğini ve sorunu içinden çıkılmaz hale getirdiğini ifade etti.

Türkiye’de demokrasinin gelişmesinin Kürt ve Türk halkları için özel önem taşıdığını vurgulayan Hawrami, Türkiye ve Kürt Yönetimi arasındaki görüşmelerin hangi düzeyde olacağı sorusu üzerine şunları söyledi:

“Önemli olan Türkiye ile Kürdistan hükümeti arasındaki ilişkidir. Bu bir ilktir. Bu ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum ve giderek bu ilişkiler gelişecektir.”

Komşu ülkelerle barış içinde karşılıklı güvene dikkat çeken Hawrami, “Birbirleriyle diyalog içinde olmayanlar karşılıklı hassasiyetlerini de bilmezler. Bundan dolayı başta Türkiye olmak üzere, komşularımızla diyalog içinde olmayı arzu etmekteyiz.” dedi.

Hawrami, Türkiye’de yaşanan son olaylara ilişkin bir soruyu yanıtlarken de “Biz hükümetiz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve komşu ülkelerin zarar görmesi bizim çıkarımıza değildir” dedi.

“Türkiye ile uzun ve dağlık bir sınırımız var. Bunun kontrol altına alınması kolay bir iş değildir” diyen Hawrami, sınırlarımızın başta Türkiye olmak üzere, komşu ülkeleri tehdit amacıyla kullanılmasını kabul etmeyiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!