Barzani: Hiç çekinmeden kendimizi savunuruz

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Hiç çekinmeden kendimizi savunuruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 09:57

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, komşu ülkelerle iyi ilişkiler istediklerini ancak bazen saldırgan tutumlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Eğer tehditler pratik anlamda saldırıya dönüşürse o zaman hiç çekinmeden kendimizi savunuruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Mesut Barzani, Erbil'de düzenlenen “Irak’ta Federalizm” konusu kongresine katılımcıları ile Selahaddin kentinde yaptığı görüşmede

komşu ülkelerle ilişkilere önem verdiklerini ancak, komşulardan gelebilecek saldırılara karşı kendilerini savunacaklarını söyledi.

KYB’nin resmi internet sitesine göre, Barzani, Kürt yönetiminin komşu ülkelerle ilişkilerine de değinirken “Komşu ülkelerle olan ilişkilerimizin iyi olmasını arzuluyor, hiçbir şekilde ilişkilerde sorun yaşanmasını istemiyoruz” dedi. Barzani söyle devam etti:

”Bazen saldırgan tutumlarla karşı karşıya kalmaktayız. Biz sorunların tehdit savrularak değil karşılıklı diyalogla çözüleceğine inanmaktayız. Saldırgan tavırlar artık son bulmalıdır.”

Mesut Barzani, “Eğer tehditler pratik anlamda saldırıya dönüşürse o zaman hiç çekinmeden kendimizi savunuruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz komşu ülkelerin egemenliğine saygı göstermekteyiz. Ancak onların da Irak’ın egemenliğine ve anayasasına saygı göstermesi gerekir” diye konuştu.

KERKÜK REFERANDAMUNUN ERTELENMESİNİ KABUL ETMEYİZ

Irak Anayasası’nın Kerkük’e ilişkin 140.maddesine değinen Barzani, 140.maddenin belirlenen tarihte uygulanmasının anayasal zorunluluk olduğunu belirterek 140.Madde ve Kerkük referandumunun ertelenmesini kesinlikle kabul etmeyeceklerini yeniledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!