Barzani diyaloğu övdü, harekatı eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Barzani diyaloğu övdü, harekatı eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 17:26

Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’nin Şubat ayında düzenlediği harekatın “Hoş” olmadığını savundu.

Buna karşın Barzani, Kürt Bölgenin başbakanı Neçirvan Barzani ile Türk heyeti arasındaki görüşmeyi olumlu bir adım olarak niteleyerek, “Var olan psikolojik engeller kalmadı. Olumlu adımların atılmasını bekliyoruz” dedi.

Mesut Barzani, lideri olduğu Kürdistan Demokratik Partisi’nin(KDP) Dohuk il ve ilçe teşkilatlarıyla yaptığı toplantıda, komşu ülkelerle sağlam ilişkilerin olmasını istediklerini belirterek “Ancak bu, bazen bu ülkelerin kendi içinde bulunan uyuşmazlıklara kurban gitti” ifadesini kullandı. Peyamner Haber Ajansına göre Barzani şunları söyledi.

“Kürt sorunu savaşla çözüme kavuşmaz. Çözüm, burada, diyalog, siyasi ve barışçıl bir şekille olur. Türkiye’nin Şubat ayında Kürdistan Bölgesine yönelik olarak düzenlediği askeri harekat hoş değildi. Harekatın yapıldığı zamanda, uygun bir tavır sergileyen bölge halkına teşekkür ediyorum. Eğer amaç siyasi bir çözümse, bütün taraflara yardım etmeye hazırız.”

Konuşması sırasında kısa bir süre önce Bağdat’ta Kürt Bölgesel Yönetiminin Başkanı Neçirvan Barzani ile Türk heyeti arasında yapılan görüşmeye de değinen Mesut Barzani, toplantıyı olumlu bir adım olarak niteleyerek, “Var olan psikolojik engeller kalmadı. Olumlu adımların atılmasını bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!