Barzani: Çok sıcak bir adım

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Çok sıcak bir adım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:00

Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Murat Özçelik ile Irak'ın Kuzeyindeki Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani arasındaki görüşme, Irak'ın Kuzeyi'nde olumlu karşılandı.

Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Başbakanı Neçirvan Barzani, “Bu adımı çok sıcak karşılıyoruz. Biz, mevcut sorunların sadece diyalog yoluyla çözüme kavuşabileceğini her zaman vurguladık, sorunların askeri yolla çözüme kavuşamayacağına inanıyoruz” dedi.

Neçirvan Barzani, Erbil’de İngiltere’nin Ortadoğu sorumlu Devlet Bakanı Bell Ramel ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Bağdat’ta Büyükelçi Özçelik ile Barzani arasında gerçekleşen temasa ilişkin olarak yeniden başlayan diyaloğun kendilerini memnun ettiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bu adımı çok sıcak karşılıyoruz. Biz, mevcut sorunların sadece diyalog yoluyla çözüme kavuşabileceğini her zaman vurguladık, sorunların askeri yolla çözüme kavuşamayacağına inanıyoruz.”

“RESMİ DAVET YOK”

Peyamner Haber Ajansına göre, Barzani, Türkiye’ye ziyaret edeceği haberleri ile ilgili olarak da “Bu konuda herhangi bir resmi davet yok bununla ilgili medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor” şeklinde konuştu.

Neçirvan Barzani ayrıca Bağdat’ta Kürt-Türk görüşmesinde Türk tarafının şart koştuğu yönündeki iddiaları da reddederek Kürt Yönetimi ile Türk hükümeti arasındaki ilişkilerin bundan çok daha büyük olduğunu söyledi.

“PKK’NIN EYLEMLERİNE KARŞIYIZ”

Türkiye başta olmak üzere, komşu ülkelerinin kendileri için önem arz ettiğini belirten Barzani, terör örgütü PKK’nın Kürt Bölgesi topraklarından Türkiye’ye yönelik her türlü eylemine karşı olduklarını vurguladı. (ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!