Barzani, ABD Savunma Bakanı ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Barzani, ABD Savunma Bakanı ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 19:54

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve beraberindeki heyet ile Erbil'deki başkanlık konutunda görüştü.

Haberin Devamı

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların, Irak ile Suriye'deki siyasi, güvenlik gelişmeleri, teröristlerin kontrolündeki Musul'un kurtarılması ile Peşmerge, Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçleri arasındaki işbirliğini ele aldığı belirtildi.

Açıklamada Barzani'nin, "Terörle mücadele konusunda Peşmerge güçlerinin yanında gece gündüz demeden ortak hareket eden ABD güçlerinin önemli bir rolü vardır. Her iki güç arasında terörle mücadelede iyi bir dayanışma örneği sergilenmiştir. Kürdistan hükümeti olarak önceliğimiz bölgemizin güvenliğini korumaktır. Aynı zamanda terörle mücadele çerçevesinde bize yardım eli uzatacak tüm ülkeler ve taraflarla ortak hareket etmeye hazırız" ifadesini kullandı.

Barzani, ABD Savunma Bakanı ile görüştü



Kürt bölgesinin ciddi güvenlik ve ekonomik baskı altında olduğunu söyleyen Barzani, "Kürdistan halkı bu konuda çok tahamülkar bir davranış sergiliyor. Bu kadar sabırlı olmanın nedeni, haklı bir dava uğrana mücadele etmemizden kaynaklanıyor" ifadesine yer verdi.

Barzani ayrıca, Irak'taki terörün ortadan kaldırılmasının yanı sıra ülkedeki siyasi durumun da tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Carter ise terörle mücadelede büyük fedakarlıklar yapan ve canını feda eden Peşmergeler için Barzani'ye başsağlığı diyerek, şunları kaydetti:

"Uluslarararası koalisyon güçleri ve Peşmerge güçlerinin ortak hareket etmesi sonucu teröristler büyük bozguna uğratıldı. Bu süreçte Kürdistan bölgesi terörle mücadelede çok iyi bir performans sergileyerek cephelerde önemli başarılar elde etti. Aynı zamanda Kürdistan'ın iyi bir şekilde kendisini yönetmesi ve idare etmesi de etkileyici bir izlenim ortaya koymuştur. Bölgedeki herkesin bu paha biçilmez terörle mücadele tecrübesinden faydalanması lazım."

ABD'li bakan Kürt bölgesi ile ülkesi arasındaki güven ve dostluktan dolayı Erbil'i ziyaret ettiğine değinerek, "Peşmerge ve ABD ordusunun terörle mücadele konusunda ortak hareket etmesinden memnunuz" dedi.

Carter iki gün önce Irak'ın başkenti Bağdat'ta Başbakan Haydar el-İbadi ile bir araya gelmişti.,
Barzani, ABD Savunma Bakanı ile görüştü


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!