Barış'a giden yolda geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Barışa giden yolda geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yarın başlayacak BM Binyıl Zirvesi için bugün Amerika'ya giden Ehud Barak, Filistin ve İsrail'in bir an önce barış antlaşmasına imza atması gerektiğini söyledi. Şimdi Filistin tarafından gelecek açıklamalar bekleniyor..

Barak, böyle düşünürken şu an Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan FKÖ Dışişleri Bakanı Faruk Kadumi, dün bir açıklama yaparak Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın 13 Eylül'de "bağımsız Filistin Devleti"ni ilan etmeyeceğini duyurmuştu.

İsrailli kaynaklardan alınan son haberlere göre ise her iki taraf da birbirine hiçbir zaman kağıt üzerinde bir antlaşmaya imza atacak kadar yakınlaşmadılar.

Amerika'ya iner inmez yaptığı açıklamada Barak, "Karar verme aşamasına gelmiş durumdayız. barış antlaşması imzalamak için önümüzde çok kısa bir süre kaldı. Bu karar aşamasını aylarca uzatacak değiliz" dedi.

Barak-Arafat, Clinton'la görüşecek

Barak-Arafat ikilisinin, BM Binyıl Zirvesi için gittikleri Amerika'da Clinton'la görüşecekleri bildirildi. Ancak Arafat ve Barak'ın başbaşa yapacakları bir görüşmeden sözedilmedi. Barak ve Arafat'a, Clinton'la görüşme teklifi, geçen hafta Amerika'nın Ortadoğu Elçisi Dennis Ross tarafından iletilmişti.

Her iki taraf da bu zamana kadar uzlaşmaya varmış olsalardı, "13 Eylül", İsrail ve Filistin'in barış antlaşmasına imza attıkları gün olarak tarihe geçecekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!