Barak Likud'a döndü

Güncelleme Tarihi:

Barak Likuda döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ortadoğu'da barış görüşmelerinin başarıya ulaşamamasının ardından, İsrail Başbakanı Ehud Barak ulusal birlik koalisyonu kurmak için harekete geçti.

< Yaklaşık bir ay önce Haremüşşerif'i ziyareti ile Filistin tarafını tahrik eden ve çatışmaların başlamasına neden olan sağcı Lİkut Partisi Lideri Ariel Şaron ile görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Eski Başbakan ve Likud partisi üyesi Benyammin Netanyahu görüşmeler ile ilgili olarak partisinin böyle bir koalisyona sıcak baktığını söyledi.

Likud'un talepleri

  • Koalisyona Ehud Barak'ın işçi Partisi ile aynı güce sahip olma
  • Parti Başkanı Ariel Şaron'un Güvenlik Kuruluna seçilecek kişileri seçebilme hakkı verilmesi
  • Bütün partiler tarafından kabul edilmeyen bir anlaşmanın Filistinlilere götürülmemesi

    Filistin de çatışmalar devam ediyor

    Filistinlilerle İsrail askerleri arasında devam eden çatışmalar 27'nci gününe girerken, Batı Şeria'nın El Halil kentinde çatışmalar devam ediyor.

    Görgü tanıkları, 120 bin Filistinli ile 400 kadar aşırı milliyetçi ve militan yapıdaki Yahudi yerleşimcinin yaşadığı El Halil'de, İsrail askerlerinin, taş ve molotofkokteylleriyle kendilerine saldıran 200 kadar Filistinliye plastik mermilerle ateş açarak, karşılık verdiğini söylediler.

    Görgü tanıkları, El Halil'deki çatışmada 5 Filistinlinin yaralandığını belirtirken, Filistinli yetkililer, çatışmaların başlamasından bu yana ölenlerin sayısının 130'u aştığını kaydediyorlar.

    Yine ölüm, yine çocuk

    Gazze Şeridi'ndeki Guş Katif Yahudi yerleşim bölgesinde 2 gün önce İsrail askerleriyle çatışmada yaralanan bir Filistinli öldü. Hastane kaynakları, 13 yaşındaki İyad Şaat'ın İsrail askerlerinin ateş açması sonucu başından vurulduğunu ve Gazze'deki El Şifa hastanesinde bugün öldüğünü söylediler.

    Şaat'ın ölümüyle 28 Eylül'de başlayan Filistin İsrail çatışmalarında ölenlerin sayısı 136'ya yükseldi. Çatışmalarda 4 binden fazla kişi de yaralandı

    Bu arada, İsrail ordusunun 2 haftadır Filistinli işçilerin Yahudi yerleşimlerine girmesine engel olmasını protesto eden Filistinlilerin bugün, İsrail'in kontrol noktalarına doğru yürüyüş düzenleyecekleri bildiriliyor.

    İsrail ordu sözcüsü Tuğgeneral Ron Kitrey, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, askerlerinin uzun sürebilecek şiddet hareketlerine karşı hazır durumda olduğunu söyleyerek, "Kısa süreli maceralarla ilgili konuşmuyoruz" dedi.

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!