Baltık Denizi’nde ikinci ABD-Rusya gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Baltık Denizi’nde ikinci ABD-Rusya gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 19:29

Rusya ile ABD silahlı kuvvetleri arasında Baltık Denizi’nde bir gerginlik daha hafta başında Baltık Denizi’nde Rus savaş uçaklarının Amerikan “Donald Cook” destroyerini taciz etmelerinin ardından ABD’ye ait Boeing RC-135 casus uçağına yine aynı bölgede SU-27 Rus avcı uçağı tehlikeli ölçüde yaklaştı.

Haberin Devamı

İki ülke arasında yaşanan ikinci olayı, ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı (EUCOM) Danny Hernandez açıkladı.

ABD: UYARIYORUZ

Baltık Denizi uluslararası sular üzerinde keşfe çıkan RC-135 casus uçağının Ruslar tarafından tehlikeli biçimde taciz edildiğini duyuran Hernandez, “RC-135 gözlem uçağımızın rotasında aniden beliren Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait SU-27 avcı uçağı tehlikeli ve profesyonel olmayan biçimde mürettebatımızın hayatını tehlikeye atmıştır. Rus jeti yüksek hızlarda bizim uçağın kanadına sadece 15 metre mesafeden geçerek yön değiştirmesine neden olmuştur. Rusya tarafından son dönemde sıklaşan bu tür tacizler gününü birinde kazara bile olsa istenmeyen sonuçlar doğuracağı ortadadır. Rus tarafını bu hususta bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

RUSYA: İDDİA ABARTILI

Olayla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Konaşenkov, iddiaların abartılı ve asılsız olduğunu vurgulayarak, “14 Nisan’da Hava Koruma Birlikleri Baltık Denizi üzerinde bilinmeyen hava aracı tespit etmiştir. SU-27 avcı uçağı keşfe gönderilmiştir. Uçağın ABD’ye ait RC-135U casus uçağı olduğunu tespit edilmiştir. Casus uçağı, SU-27’yi gördükten sonra rotasını değiştirmiştir. Uçağımız gerçekleştirdiği gözlem uçuşunda herhangi tehlikeli durum yaratmamıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!