Balayında kaybolan damat vakasında Absent mi sorumlu

Güncelleme Tarihi:

Balayında kaybolan damat vakasında Absent mi sorumlu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 00:00

Akdeniz’de balayı için çıktıkları gemi seyahati sırasında Amerikalı damat George Allen Smith’in Kuşadası açıklarında esrarengiz bir biçimde kaybolmasına, aşırı şekilde içtiği Absent içkisinin neden olduğu öne sürülüyor. Smith ile karısı Jennifer Hagel’in, bazı yolcuların İtalya’dan satın aldıkları Absent’i aşırı şekilde içtikleri belirtiliyor.

Görgü tanıkları, gecenin ilerleyen saatlerinde çiftin barda kavgaya başladıklarını, Jennifer’in kocasını tekmelediğini ifade ettiler. Olayın ardından, Jennifer, kamaranın bulunduğu koridorda sızmış olarak bulundu. Ancak eşi Smith, esrarengiz bir biçimde kayboldu. Jennifer’in, FBI’ın yalan makinesine girdiği ve aklandığı belirtilirken, Absent etkisiyle halüsinasyon görmüş olabileceği belirtilen Smith’in, kendisini gemiden attığı sanılıyor.

BOHEMLERİN YEŞİL PERİSİ

19 yüzyılda sanatçılar ve ressamlar arasında bir hayli popüler olan ancak olumsuz etkileri yüzünden "Şişedeki şeytan" adı takılan içki, ABD’de yasaklandı. Tahıldan elde edilen alkol ve pelin bitkisiyle yapılan içkiye, mazı ağacından elde edilen tuyon adlı zehirli kimyasal madde ekleniyor. Uyuşturucu etkisi yapan içki, insanın sinir sistemini etkiliyor ve garip halüsinasyonlar görmesine ve bazı durumlarda çıldırmasına neden oluyor. 19. yüzyılda sanatçılar ve yazarlar arasında rağbet gören Absent’e, Van Gogh, Oscar Wilde ve Edgar Allen Poe tarafından halüsinasyon etkisi nedeniyle övgüler düzülmüş ve "Yeşil peri" ile "Kutsal su" adı takılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!